«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:05:36

Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Ющенко створив інститут імені себе



Ющенко створив інститут імені себе
12:18:24
 
Міністерство юстиції офіційно зареєструвало нову громадську організацію — "Інститут Президента Віктора Ющенка "Стратегічні ініціативи".

Одним із завдань інституту є створення майданчика, на якому інтелектуали проводили б дискусії із різних проблем. "Наше становлення, зовнішня політика або гуманітарна політика, безпека, мовна та історична політика — про ці проблеми інтелектуали нації мають відкрито дебатувати, апелювати до суспільства з тих чи інших питань. Думаю, ці теми цікаві для українського суспільства. І тому такий проект я хочу реалізувати", — розповів про своє починання Віктор Ющенко.
Розмови про створення "Інституту Ющенка" почалися ще до президентських виборів у січні–2010. Однак конкретне підтвердження від самого Ющенка з'явилося недавно, коли він зустрічався з екс–президентом США Біллом Клінтоном у ранзі керівника нової громадської формації. З–поміж іншого відомі політики обговорили можливості співпраці між своїми організаціями «за програмами, важливими для української молоді та української громади в контексті захисту демократичних цінностей та національних інтересів».
Віктор Ющенко повідомив, що працював над оформленням установи впродовж кількох місяців. "Перший раз я отримав відмову в організації такого інституту", — розповів екс–Президент під час візиту на Івано–Франківщину на Покрову.
Згідно зі статутом, метою інституту є "задоволення та захист соціальних, економічних, освітніх, культурних та інших спільних інтересів його членів, розробка, обґрунтування, представлення суспільству стратегічних ініціатив із ключових питань розвитку України, її єдності, утвердження національних цінностей у житті держави і суспільства, сприяння реалізації європейського вибору України, підтримка зусиль із включення України до європейського економічного, політичного, соціального та інтелектуального простору, поширення сучасного розуміння європейськості та українськості у всій різноманітності їх вимірів". Серед завдань — розвиток громадянського суспільства, оцінка тенденцій в українській політиці, збереження культурних цінностей, контроль влади, промоція європейського вектора тощо.
Створювати громадські організації — звична практика для колишніх державних лідерів. Так, існують благодійна організація "Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна" та Всеукраїнська доброчинна організація "Місія "Україна — відома", де керівником — Леонід Кравчук.
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 367 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...