«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 06:47:12

Головна » 2010 » Жовтень » 7 » Кабмін в рази занизив реальний борг з ПДВ



Кабмін в рази занизив реальний борг з ПДВ
13:21:33
 
Борг уряду з відшкодування ПДВ набагато перевищує заявлені 3 мільярди гривень, прострочені понад двох місяців. Загальна сума ПДВ, підтверджена перевірками, на початок жовтня становила 9,1 мільярда гривень, а перевіряються ще 10 мільярдів гривень. У зв'язку з цим експерти сумніваються, що уряд дотримається обіцянки "обнулити" заборгованість до кінця року.

Про це пише "Коммерсант-Україна" у статті "НДС выводят начистоту".
За словами заступника міністра фінансів Тетяни Єфименко, до 1 вересня загальний борг з відшкодування ПДВ становив 44,8 мільярда гривень. Підприємствам минулого місяця було відшкодовано 20 млрд: 16,2 мільярда гривень - у вигляді облігацій і 3,8 мільярда гривень - безготівковим платежем. "Більш ніж на 1 мільярд гривень ми збільшили відшкодування у вересні" живими "коштами", - повідомив глава Державної податкової адміністрації (ДПАУ) Олександр Папаїка.
Тетяна Єфименко уточнила, що близько 2 мільярди гривень у вересні визнані безпідставно заявленими (всього за 9 місяців - 8,86 мільярда гривень), а в рахунок майбутніх платежів перейшли 11-11,5 мільярда гривень. Невідомою залишається доля близько 8,5 мільярда гриві.
При цьому при виплаті підприємствам у вересні 3,8 мільярда гривень сума боргу з відшкодування ПДВ з простроченням понад 60 днів зменшилася за місяць на 7 мільярдів гривень - з 10 до 2,9 мільярда гривень. Але реальна сума зобов'язань перед бізнесом набагато більше.
Вона включає суми, що перебувають у перевірках, і весь підтверджений, але не відшкодований обсяг ПДВ. За даними департаменту контролю за відшкодуванням ПДВ ДПАУ, до 1 жовтня підтверджено, але не відшкодовано 9,12 мільярда гривень. А Олександр Папаїка заявив, що перевіряються ще 10 мільярдів гривень. За його словами, "це поточна, як кажуть, робоча заборгованість".
У той же час, відповідаючи на питання, чи означає це, що загальний борг перевищує заявлені 3 мільярди гривень, глава ДПАУ заявив: "Не ставте мені провокаційних запитань і не ловіть мене на цифрах, на нашому сайті ми покажемо всю звітність! " Однак звітності на сайті ДПАУ поки немає.
Експерти вважають, що звіт уряду про скорочення боргу - гра з цифрами. "Крім відшкодування боргу облігаціями, ніяких істотних виплат не було. Взяти гроші нізвідки і відшкодувати неможливо. Є вимога МВФ, і потрібно було її виконувати, нехай і підміною фактів. У реальності борг, звичайно ж, більше, ніж 3 мільярди гривень", - говорить директор центру "CASE-Україна" Дмитро Боярчук.
До того ж, у податківців завжди буде можливість обмежувати повернення податку шляхом затягування перевірок, неприйняття декларацій або перенесення боргу в рахунок сплати податків в майбутніх періодах, додає директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин. "Я не бачу механізму "обнулення" боргу. Реструктуризація заборгованості ПДВ-облігаціями або затягування податкових перевірок не означає, що борги з ПДВ не будуть накопичуватися", - говорить експерт.
Поки інформація про відшкодування податку залишається закритою, реально оцінити правдивість заяв влади неможливо, підкреслює директор департаменту Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Артема Рудика. Крім того, за його словами, невідшкодування ПДВ завжди було і буде інструментом виконання доходної частини бюджету.
 
tsn.ua
Категорія: Фінанси | Переглядів: 429 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...