«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:34:03

Головна » 2009 » Листопан » 25 » Кабмін затвердив план імунізації населення проти грипу



Кабмін затвердив план імунізації населення проти грипу
15:47:27
 
Кабінет міністрів України затвердив план імунізації населення проти грипу на 2009-2010 роки і створив координаційну раду з реформування системи охорони здоров'я. Відповідні рішення уряд прийняв на своєму сьогоднішньому засіданні. "На сьогоднішній день був затверджений план заходів з імунізації населення на умовах одночасної циркуляції сезонного і пандемічного вірусів у 2009-2010 роках", - повідомив головний санітарний лікар Олександр Біловол.
 
Він наголосив, що вакцинація проти грипу відбуватиметься виключно добровільно, а також зазначив, що, згідно з цим планом, визначені основні групи ризику захворюваності на грип. Чиновник також повідомив, що міністерство відпрацювало пріоритетні групи населення, які підлягають вакцинації та готує листа зі зверненням до Всесвітньої організації охорони здоров'я, в якому виражається готовність отримати гуманітарну допомогу у вигляді протипандемічних вакцин. За словами Біловола, відповідно до висновків МОЗ, вакцинації в Україні в першочерговому порядку підлягає близько 12,3 млн. громадян. "Ми готові до проведення, і нам необхідно приймати відповідне політичне рішення (про початок вакцинації - ІФ)", - також зазначив він.
 
"Щойно вакцина буде в Україні - ми починаємо вакцинацію", - додав головний санлікар. При цьому чиновник повідомив, що та кількість вакцин, якої не вистачатиме після надання 5 млн. доз ВООЗ у рамках гуманітарної допомоги, пропонується закупити за рахунок коштів держбюджету. "При подоланні вето Президента (на законопроект на виділення 1 млрд. для боротьби з грипом і ГРВІ) ми розраховуємо на ту суму, яка необхідна для закупівлі цієї вакцини", - сказав Біловол. Водночас, він повідомив, що МОЗ України не готове піти на умови ВООЗ щодо відмови від претензій до виробників у разі негативного впливу вакцини. "Ми ще будемо обговорювати це питання.
 
Та конкретна й жорстка відповідь, якої вони вимагають (про відмову) нам неприйнятна", - додав чиновник. На сьогоднішньому засіданні уряд також створив координаційну раду з реформування системи охорони здоров'я. "Створено велику координаційну групу, яка починає працювати з завтрашнього дня", - повідомив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич. Міністр додав, що вітає той факт, що практично всі кандидати в президенти усвідомили необхідність реформування системи охорони здоров'я, а уряд сьогодні на засіданні вже прийняв низку документів. Зокрема, міністр повідомив, що Кабінет міністрів у цілому схвалив порядок створення державної мережі аптек, який буде доопрацьований протягом найближчого часу. У числі іншого, сьогодні Князевич спрогнозував початок вакцинації від грипу A/H1N1 в грудні. "У грудні реально можна почати вакцинацію", - сказав міністр. Він також зазначив, що, згідно із домовленостями зі Всесвітньої організації охорони здоров'я, вона готова надати в грудні перший транш вакцини в обсязі 100 тисяч доз.
 
Князевич повідомив, що за дорученням уряду на засіданні Кабміну в середу вніс проект листа ВООЗ про прохання надати Україні вакцину, однак його ще не затверджено. Він наголосив, що вакцинація є добровільною справою громадян, зазначивши, що сам не вакцинований. Нагадаємо, вчора, 24 листопада, Тимошенко заявила про необхідність оголосити в країні початок добровільної протипандемічної вакцинації і закликала готуватися до другої хвилі грипу. Також вчора прем'єр попросила ВООЗ допомогти з інформуванням населення про переваги вакцинації проти грипу і повідомила, що фракція БЮТ ініціює розгляд у Раді спрощення порядку реєстрації протиінфекційних вакцин. Тим часом, заступник регіонального директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ната Менабде 24 листопада проінформувала, що ВООЗ має намір надати Україні 5 мільйонів доз вакцини для профілактики пандемічного грипу А/H1N1.
 
Також вона зазначила, що ВООЗ готова надати цю гуманітарну допомогу вже у грудні, однак для цього Україні необхідно виконати низку умов. Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками місії ВООЗ заявив, що в Україні завершилася перша хвиля захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 387 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...