«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:10:59

Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Ходорковський передрік крах російської влади в статті для The Los Angeles Times



Ходорковський передрік крах російської влади в статті для The Los Angeles Times
13:03:58
 
Американська газета The Los Angeles Times опублікувала статтю Михайла Ходорковського під заголовком "Реформи в Росії повинні початися і почнуться" ("Reform must, and will, come to Russia"). У цьому матеріалі колишній голова НК "ЮКОС" порівнює нинішнє російське керівництво з тим, що стояло на чолі СРСР в останній період існування союзу, і робить висновок, що крах політичної системи сучасної Росії так само неминучий, як і крах радянської.

"Для Росії друге десятиліття XXI століття стане періодом кризи системи, побудованої на корупції і ручному управлінні", - пише Ходорковський, відзначаючи, що в РФ вже існує нове покоління політиків, які готові до змін і чекають своєї години. Кого саме він має на увазі, Ходорковський не уточнює, однак висловлює переконання, що нинішнім лідерам доведеться піти, як би вони не намагалися втримати владу, не підпускаючи до неї нових людей.
"Сьогоднішні російські теоретики і практики" корупційної вертикалі управління не збираються нікуди йти. Але їм доведеться. Я знаю. Я вже бачив це раніше", - резюмує екс-глава "ЮКОСа".
У своїй статті Ходорковський зачіпає і тему свого кримінального переслідування: він пише, що його посадили у в'язницю за безпідставними обвинуваченнями, розваливши при цьому успішну компанію, а те, що від неї залишилося, стало "призами для друзів переможця".
Крім того, колишній голова НК висловлює впевненість, що його засудять і по другій справі, оскільки в нинішніх умовах "у справі" ЮКОСа "не може бути виправдувального вироку".
Ознайомитися з оригінальним текстом статті можна на сайті The Los Angeles Times, а з його повним перекладом - на сайті прес-центру Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва.
Ходорковський знаходиться в ув'язненні з 2003 року. Термін по першому винесеному вироку закінчується в 2011 році. Винесення вироку у другій справі очікується найближчим часом.
Як відомо, за час ув'язнення колишнього глави "ЮКОСа" його статті та інтерв'ю не одноразово з'являлися в російській та іноземній пресі. Зокрема, в травні 2010 року він написав матеріал про корупцію для американської газети The Washington Post..
 
 
tsn.ua
Категорія: Світ | Переглядів: 330 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...