«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 18:16:52

Головна » 2010 » Листопан » 2 » Ходорковський виступив з останнім словом у суді



Ходорковський виступив з останнім словом у суді
12:31:02
 

Колишній керівник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський заявив в останньому слові в Хамовницькому суді Москви, що не боїться пробути у в'язниці до смерті.
"Мені, як і кожному, не хочеться жити у в'язниці, але й не хочеться померти. Але якщо буде потрібно, я готовий, моя віра не варта життя", - сказав він у вівторок, 2 листопада.

Ходорковський наголосив, що "за результатом цього процесу стежать мільйони очей". "Люди сподіваються, що країна стане вільною, де права людини не стануть залежати від царя, влада буде залежати від громадян, а суд від права і від Бога, якщо хочете - від совісті. Я вірю: так буде, я не ідеальна людина, я людина ідеї", - сказав бізнесмен.

"Справа не в нас із Платоном (Лебедєвим). Справа в надії для багатьох наших співгромадян на те, що суд завтра зможе захистити їхні права", - додав екс-глава ЮКОСу.

Як повідомлялося, суд призначив оголошення вироку у другій кримінальній справі проти Ходорковського і Лебедєва на 15 грудня. Екс-глава ЮКОСу побажав судді мужності при винесенні вироку.

Нагадаємо, Ходорковський, виступаючи на дебатах у суді 27 жовтня, назвав висунуті проти нього звинувачення "абсолютним абсурдом". Він також заявив, що на основі наведених прокуратурою доказів неможливо винести законний обвинувальний вирок.

Раніше, 18 жовтня, прокурор Валерій Лахтін попросив суд визнати Ходорковського і Лебедєва винними в розкраданні з 1998 по 2003 роки понад 218 мільйонів тонн нафти у дочірніх компаній ЮКОСу на суму близько 824 мільярдів рублів. Держзвинувачення РФ зажадало засудити Ходорковського і Лебедєва до 14 років колонії загального режиму.

Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва в 2005 році було засуджено до восьми років позбавлення волі, в тому числі, за шахрайство та ухиляння від сплати податків. У 2006 році проти них було порушено другу кримінальну справу за звинуваченням у розкраданні акцій, що належать державі, а також присвоєння нафти і легалізації коштів, виручених від її продажу.

На початку вересня цього року прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що не буде втручатися у справу Ходорковського, зазначивши, що "в цієї людини кров на руках".

За матерiалами: Интерфакс
Категорія: Україна | Переглядів: 375 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...