«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:35:09

Головна » 2010 » Жовтень » 12 » Хто захищає українців від економічного провалу Януковича



Хто захищає українців від економічного провалу Януковича
16:48:42
 
«БЮТ-Батьківщина» вимагає мораторію на підвищення цін, тарифів, пенсійного віку, та пропонує податкові канікули для малого бізнесу. Влада Януковича-Азарова-Тігіпка продемонструвала повний економічний провал: обіцянки про підвищення зарплат та пенсій забуті, натомість ростуть ціни та комунальні тарифи. За останній час в обіг випущено близько 60 млрд. «надрукованих» гривень – це означає, що інфляція в країні тільки починає розкручуватися.
 
За даними ООН лише за 4 місяці перебування при владі Януковича кількість громадян, які перебувають за межею бідності, збільшилась на 4%. Послідовно протистоїть наступу на економічні та соціальні права українців лише єдина опозиційна сила - БЮТ та партія «Батьківщина». Обстоюючи інтереси людей, «БЮТ-Батьківщина» наполягає нині на мораторії на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та природний газ і електроенергію; мораторії на підвищення пенсійного віку для жінок, на запровадженні податкових канікул для малого бізнесу та ухвалені Закону про забезпечення енергетичної безпеки України. На жаль, будь-яка опозиція за визначенням складає меншість у парламенті.
 
А отже, можливості опозиції суттєво впливати на політику влади досить обмежені. Але в цивілізованих країнах влада до опозиції дослухається, чудово розуміючи, що критика та нові ідеї врешті-решт корисні і для влади, і для суспільства в цілому. Янукович та його люди опозицію не хочуть чути в принципі – щоби бодай внести важливі соціальні законопроекти до порядку денного, опозиційним депутатам доводиться вдаватися до тривалого блокування парламентської трибуни та інших акцій протесту. Тільки «Батьківщина» Претендентів на те, щоби називатися опозицією – багато.
 
Та, на відміну від призначених самим Януковичем маріонеткових «опозиціонерів», справжня опозиція протистоїть антинародній політиці влади на ділі. Саме так чинить команда Юлії Тимошенко, концентруючи зусилля на захисті людей від нищівних «реформ» Януковича-Азарова-Тігіпка. Фракція «БЮТ-Батьківщина» у парламенті вимагає розглянути розроблені нею соціальні законопроекти у першу чергу. «Сьогодні немає ніяких підстав і ніякої потреби підвищувати для людей ціни на газ. Якщо я це не зробила в кризу, то коли зараз Янукович повністю декларує повну стабільність - це тим більше робити не треба», - заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. «Саме тому ми блокуємо трибуну, наполягаємо на голосуванні», - сказала вона.
 
Показово, що таким чином БЮТ вимагає від Януковича та його підлеглих – депутатів виконання його ж власних передвиборчих клятв та обіцянок. Обіцяв Янукович і соціальні стандарти підвищити, і комунальні тарифи не піднімати, та й про підвищення пенсійного віку у його президентській програмі жодного слова не було. Але 22 вересня провладна депутатська більшість відверто і цинічно відмовилась відвернути від людей загрозу зубожіння та безробіття. Ані пропозиція лишити у спокої пенсійний вік, ані мораторій на зростання ціни на газ та комунальних тарифів, підтримки не знайшли. За це не проголосувала фракція Партії регіонів та фракція Блоку Литвина.
 
Всього ж депутатами від опозиції подано до ВР понад 170 законопроектів, які є відповіддю на антисоціальні ініціативи влади. Нагадаємо, ціну на газ для населення в Україні було підвищено на 50% з 1 серпня поточного року. У зв'язку із цим восени тарифи на тепло та гарячу воду зростають на 30-40%. А з 1 квітня ціна на газ знову стрибне на 50%. Варто нагадати і те, як після Харківських угод Янукович обіцяв, що ціни на газ не буде підвищено. Нині маємо суцільне зростання тарифів замість знижки в цінах на газ, яку він «виторгував» в обмін на національні інтереси.
 
Між тим, експерти вже порахували, що підняття цін за спожитий газ, а відтак на комунальні послуги, призведе до того, що, не зважаючи на жодні обіцяні компенсації, понад 40% громадян не зможуть сплачувати комунальні тарифи і ще близько 30% муситимуть повністю віддавати свої зарплати і пенсії за газ та комунальні послуги. При цьому влада у Меморандумі, підписаному з МВФ, відверто зізналася, що нинішнє підвищення тарифів – тільки початок. Наступне зростання плати за комунальні послуги на 50% чекає на українців вже в квітні 2011 року.
 
Урядовці намагаються виправдати таку політику тим, що, мовляв, найбідніші від неї не постраждають, бо отримають субсидії. Але чиновники сором’язливо замовчують, в який спосіб відбувається нарахування тих компенсацій. Замість них говорять ЗМІ, чиї повідомлення рясніють просто дикими фактами: чиновники на місцях ледь не до холодильників претендентів на субсидії зазирають – якщо їжа в хаті ще є, значить, є в людини ще якісь гроші, і ніякої компенсації вона «не потребує». Саме тому «БЮТ-Батьківщина» наполягає на терміновому введенні заборони на вилучення житла у громадян за заборгованість зі сплати житлово-комунальних послуг. Бо ця влада вже готова забрати в людей останнє.
 
Янукович з Азаровим взяли в заручники українських жінок Підвищенням пенсійного віку уряд Януковича-Азарова-Тігіпко особливо яскраво продемонстрував своє справжнє ставлення до людей. Влада вирішила, що найзручніше для неї розв`язати проблему дефіциту Пенсійного фонду за рахунок українських жінок. У фракції «БЮТ-Батьківщина» наголошують, що прийняття «чорної реформи Тігіпка» гарантує людям убогу й бідну старість. І жодні посилання «реформаторів» на рівень пенсійного віку у Європі – марні, бо, зокрема, середня пенсія за віком в Німеччині становить 950 євро, а в Україні вона в 10 разів менша. До того ж, як кажуть економісти, потрібно додатково створити як мінімум 180 тис. нових робочих місць для тих жінок, яких змушують працювати на 5 років довше. Чи здатна на це влада Януковича – питання риторичне.
 
Владі й так весело живеться. Як зазначила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко: «сьогодні в нашій країні тільки два пенсіонери - Азаров і Янукович – дійсно щасливі. Як відомо, Азаров нещодавно сказав: жити стало краще, жити стало веселіше. Це Азарову краще, а Януковичу веселіше?» «БЮТ-Батьківщина» наполягає на податкових канікулах для малого бізнесу Слухняна більшість у ВР відмовилася також запровадити податкові канікули для малого бізнесу. За ухвалення цього законопроекту, внесеного народними депутатами від БЮТ-„Батьківщини”, проголосували лише 143 народних депутати з 400, зареєстрованих в сесійній залі. Фракція Партії регіонів не голосувала в повному складі, а Блок Литвина давав лише 1 голос.
 
Як тут не загадати передвиборну програму Януковича, де він клявся «добитися прийняття нового Податкового кодексу» і першим завданням цього кодексу обіцяв зробити «податкові канікули для малого бізнесу на 5 років». Не краще за Януковича виглядає і віце-прем’єр, а ще не так давно – кандидат в Президенти України Сергій Тігіпко. В президенти він йшов під гаслами захисту та розвитку малого і середнього бізнесу. Та, щойно опинившись в уряді регіоналів, Тігіпко став автором Податкового кодексу, який створює тепличні умови виключно для великого капіталу – за рахунок малого та середнього підприємництва.
 
Нині «Батьківщтна» запропонувала до 31 грудня 2016 року звільнити фізичних осіб-підприємців від сплати податку на додану вартість; податку з доходів фізичних осіб; фіксованого податку; плати за землю; ринкового збору; збору за видачу дозволу на розміщення об`єктів торгівлі та сфери послуг, тощо. Ці ж положення мали поширюватися на виробництво та переробку сільськогосподарської продукції та надання побутових послуг населенню. Але Партія регіонів не схотіла підтримати цей закон. Економічний провал «сильної влади» Януковича Влада демонструє політику економічного провалу – і всю відповідальність за це має понести нинішній Президент.
 
Янукович вже фактично керує і урядом і парламентом, і «губернаторами», він повернув собі царські повноваження Президента кучмівськіх часів. Але гора родила мишу. Вся ця владна машина під одноосібним керуванням Януковича добилася лише зростання цін та тарифів, інфляції, згортання соціальних програм та збільшення частки українців, які перебувають за межею бідності. При тому, що Януковичу-Азарову-Тігіпко не заважають нормально працювати ні світова криза, яка вже фактично закінчилася, ні повсякденні втручання у роботу уряду з боку Президента Ющенка, як це було за часів прем’єрства Юлії Тимошенко.
 
Нинішня влада виявилася нездатною навіть вчасно подати до парламенту проект Держбюджету на наступний рік. Досі не бачили депутати і горезвісного проекту Податкового кодексу. Втім, порушуючи бюджетне законодавство, Янукович явно переслідує суто політичні вигоди: адже в бюджеті на новий рік заплановано чимало сумних сюрпризів для виборців. Зокрема, заморожування зарплат вчителям, лікарям та іншим бюджетникам. От влада і тягне час – аби оприлюднити ці «сюрпризи» тільки після місцевих виборів 31 жовтня.
 
Місцеві вибори цього року поб’ють усі рекорди за нечесністю – бо влада вже готова навіть провалити бюджет країни на наступний рік, аби знову обманути виборців. Майбутні фальсифікації тим більш імовірні, що реальний рейтинг Януковича стабільно падає. Економічний провал примушує прозріти навіть тих, хто на попередніх виборах підтримував Януковича. Як стверджують соціологи, Янукович та Партія регіонів вже почали втрачати підтримку саме в базових регіонах - на сході, півдні та на Донбасі.
 
Більшість громадян країни - 56,4% вважають, що в цілому все, що відбувається на сьогоднішній день в Україні, іде в неправильному напрямі. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом». Крім того, на думку більшості виборців (56,9%) Президент Віктор Янукович і Партія регіонів не виконують свої передвиборчі обіцянки.

Марія Васильченко, „Народна правда”
www.narodna.pravda.com.ua
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 380 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...