«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:51:44

Головна » 2010 » Листопан » 22 » В Ужгороді відшумів фестиваль молодого вина “Закарпатське Божоле-2010″



В Ужгороді відшумів фестиваль молодого вина “Закарпатське Божоле-2010″
10:36:37
 
У завершальні дні осені, 20-21 листопада, в Ужгороді (вул. Волошина, пл. Театральна) проходить фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». На ньому цьогоріч, як і в попередні роки, найкращі винороби регіону пропонують свої винні шедеври гостям свята та борються за звання кращого майстра виноробства..
Протягом двох днів винороби презентували на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина – виробленого урожаю 2010 року, яке ще зберегло аромат теплого та запашного літнього дня, свіжого винограду.
Під час божоле-днів організатори дійства розповіли історію закарпатського виноробства, традиції вживання та особливості цієї унікального професії.
Як говорить історія, звичай святкування "божоле-свят” виник в 19 столітті у виноградарів регіону Божоле у Франції. Їх вино дозрівало раніше за всіх, збір винограду починався швидше, ніж в інших місцях, а ферментація вина проходила під час його транспортування баржами по річці Соні або візками в передмістя Ліона. Саме завдяки короткому терміну дозрівання божоле, воно зберігає легкість і запах, який відрізняється з року в рік, залежно від урожаю і погодних умов.
Також на святі молодого вина "Закарпатське божоле” відбувся розіграш фірмових келихів з логотипом фестивалю, до вартості яких входить вартість 1 літра вина, а також традиційна лотерея, і картка народної дегустації.

Фестиваль відвідали і пасічники з Мукачева, Мукачівського та Ужгородського районів, які пропонували гостям свята різні види меду – "майський мед”, липовий мед, квітковий мед тощо – ремісники та умільці із західного регіону України. До слова, на свято вина приїхали івано-франківські майстри, які привезли із собою вишиванки, народні костюми та сувеніри, які були вирізьблені з дерева та виготовлені власноруч.
Окрім вина, відвідувачі свята змогли поласувати шашликами та іншими смачними стравами, які поширені у закарпатській місцевості.
Водночас на сусідній центральній вулиці Корзо завершувався фестиваль "Французька осінь”, який розпочався тижнем раніше з розбиття першої бочки вина. Упродовж тижня у програмі "Французької осені” відбувалися численні дегустації, конкурси для дітей, вечір поезії, демонстрація французьких фільмів тощо. Останній день "Французької осені” зібрав численних шанувальників французьких страв. У великих казанах на Корзо варили цибуляний суп, смажили каштани та готували гаряче вино із спеціями та фруктами.

Отож, усі хто побував на фестивалі молодого вина змогли відчути смак "запашного літа” та придбати частинку закарпатського колориту.
Тетяна Горянка, Вікторія Попович.

За матеріалами: Закарпатпост


Категорія: Ужгород | Переглядів: 334 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...