«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 11:59:08

Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Кількість жертв невідомого вірусу на Тернопільщині зросла до 12 людей



Кількість жертв невідомого вірусу на Тернопільщині зросла до 12 людей
12:04:28
 
Наразі вчені працюють над з'ясуванням того, який саме вірус спричинив хворобу - сезонний грип, чи грип А/H1N1.

 

У Тернопільській області зафіксовано 12 випадків смертей від вірусної інфекції. Про це повідомив сьогодні на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Василь Князевич. За його словами у Тернополі станом на 27 жовтня захворюваність на ГРВЗ складає 268,5 випадків на 10 тисяч населення.

 

Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомляло, що з початку жовтня у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях від поки точно не встановленого вірусу померли 20 людей.

 

Зокрема, за даними на середу 28 жовтня, у Тернопільській області померли 10 людей і було госпіталізовано 95 осіб. У Львівській області від вірусу померли чотири людини, ще двоє у важкому стані. В Івано-Франківську шестеро людей померли, 25 знаходяться у лікарнях, із них семеро у важкому стані.

 

Зараз міністр повідомив, що за тиждень з 19 по 25 жовтня на Тернопільщині було зареєстровано 5 тисяч 796 випадків захворювання. "Закриті навчальні заклади, як вищі, так і середні. Думаю, там буде стояти питання про продовження канікул", - наголосив Князевич.

 

Він повідомив, що 17 хворих у Тернопільській області знаходяться у важкому стані. За його словами поки немає точної інформації про причину виникнення захворювання. Міністр наголосив, що вчені працюють над з'ясуванням того, який саме вірус спричинив хворобу - сезонний грип, чи грип А/H1N1. Князевич зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати Україні допомогу для з'ясування причин захворювання.

 

Також Князевич надав доручення начальникам обласних управлінь охорони здоров'я і головним санітарним лікарям підготувати кошториси видатків на профілактику та лікування. Він запевнив, що є усі засоби для лікування і закликав людей звертатися по допомогу до лікарів, а керівників установ та організацій відпускати з роботи людей, які погано себе почувати.

 

У свою чергу, начальник Головного управління охорони здоров’я у Тернопільській області Богдан Ониськів характеризує ситуацію з вірусною пневмонією як складну.

 

За словами Ониськіва, лікувальні заклади працюють у посиленому режимі: "Ми розгорнули додаткову кількість ліжок. Науковці медичного університету виїхали в райони для консультацій хворих. До нас прибула група фахівців зі столиці".

 

Він зауважив, що смертність від пневмонії була і минулого року, але зараз відрізняється віковий ценз і число померлих за короткий термін. "Минулого року від захворювання органів дихання померла 31 людина за тримісячний термін, а цього року 20 за два тижні", – наголосив Ониськів.

 

Головною причиною смертей медик вважає те, що пацієнти пізно зверталися за медичною допомогою – на 5-й і 6-й день. За його словами, вони перебували вдома, займались самолікуванням і вже поступали в такому стані, що врятувати їх було дуже важко. Іншою причиною смертності назвав інфекційний чинник.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 705 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпатські партії об'єднаються через загрозу репресій, утвердження тоталітаризму та деукраїнізацію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...