«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 17:01:28

Головна » 2010 » Листопан » 19 » Китаянку засудили до року виправних робіт за публікацію у Twitter



Китаянку засудили до року виправних робіт за публікацію у Twitter
14:00:48
 

Китайську правозахисницю Чен Цзяньпін засудили до року виправних робіт за перепублікацію у своєму Twitter-блозі сатиричного повідомлення.
Як повідомляє агентство Associated Press, посилаючись на міжнародну правозахисну організацію Amnesty International, 46-річна Цзяньпін було заарештовано 28 жовтня, в день свого весілля.

За даними організації, жінку заарештували за публікацію повідомлення від імені китайських активістів, які протестують проти претензії Японії на спірну територію островів Сенкаку, із закликом зруйнувати японський павільйон на міжнародній виставці Експо-2010 у Шанхаї. Правозахисниця розмістила копію оригінального повідомлення і власний коментар Незадоволена молодь, в атаку!

"Повідомлення було сатиричною пародією на антияпонських активістів, кількість яких значно зросла через суперечки про приналежність островів у Східно-Китайському морі, які викликали напруженість у відносинах між країнами восени цього року", - повідомляє Amnesty International.

Як заявив директор Amnesty International в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Сем Заріфі, вирок до року трудових таборів без слідства, просто за повторення явно сатиричного висловлювання іншої людини на Twitter, демонструє, наскільки жорстко самовираження онлайн регулюється в Китаї.

За словами нареченого правозахисниці Хуа Чунхуі, повідомлення було лише жартом. Однак, за його словами, раніше Чен активно брала участь у громадській діяльності, спілкувалася з іншими активістами, і її підпис стоїть під петицією з вимогою звільнення з в'язниці Лю Сяобо, лауреата Нобелівської премії миру 2010 року. "Влада просто хоче зробити Чен показовим прикладом для активістів", - вважає він.

Саме наречений Чен опублікував на Twitter оригінальне повідомлення. "Я розмістив запис у Twitter, в якому у сатиричній формі заявив, що якщо активісти дійсно хочуть зробити щось значуще, вони повинні сісти в літак і зруйнувати за його допомогою павільйон Японії на виставці. Природно, це неможливо", - заявляє Хуа.

У Китаї офіційно заборонено використання сервісу Twitter. Як пише Mashable, заборону Twitter було введено владою з метою не допустити онлайн-обговорення громадянами 20-ї річниці подій на площі Тяньаньмень.

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс навіть був змушений завести обліковий запис на китайському сервісі мікроблогів Sina, оскільки Twitter на території Китаю недоступний.

Проте багато правозахисників використовують Twitter в обхід державної заборони. Глава сайту новин China Digital Times, що базується в США, Сяо Цян вважає, що сторінка в Twitter є приблизно у 100 тисяч мешканців Китаю. Сама компанія Twitter також розробляє технологію, яка дозволить блогерам з Китаю та Ірану користуватися популярним сервісом, незважаючи на цензуру або блокування доступу.

Нагадаємо, на початку жовтня 19-річного громадянина Франції на ім'я Олександр засудили до трьох років позбавлення волі за образу офіцерів поліції в інтернеті.

За матерiалами: РИА Новости
Категорія: Світ | Переглядів: 388 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...