«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 09:53:22

Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Китайці святкують 60-річчя КНР



Китайці святкують 60-річчя КНР
10:57:46
Китайська Народна Республіка відзначає своє 60-річчя.

 

На центральній площі китайської столиці вранці 1 жовтня з'явилися танки: генеральний секретар ЦК Компартії Китаю, голова країни і голова Центральної військової ради Ху Цзіньтао приймає парад на честь 60-річчя КНР.

Урочистості з нагоди 60-ї річниці утворення країни почалися в Пекіні з 60 артилерійських залпів і підняття національного прапора. Після чого генсекретар ЦК Компартії Китаю здійснив об'їзд учасників військового розрахунку.

Про створення Китайської Народної Республіки 1 жовтня 1949 "великий керманич" Мао Цзедун оголосив з воріт Тяньаньмень в центрі Пекіна.

Китайський лідер закликав співвітчизників до об'єднання у "побудові заможної, сильної, демократичної, цивілізованої, гармонійної і модернізованої соціалістичної країни". Відзначаючи, що шлях Китаю ніколи не був легким, Ху Цзіньтао закликав співгромадян бути впевненими в тому, що єдиний китайському народу, "тримає свою долю у власних руках", не страшні ніякі труднощі на шляху до великих звершень.

Ху Цзіньтао заявив, що соціалізм - єдиний шлях розвитку Нового Китаю.

"Шістдесят років розвитку КНР довели, що тільки соціалізм може врятувати країну, і тільки політика реформ і відкритості може забезпечувати розвиток Китаю", - проголосив він під час святкування 60-ї річниці утворення народної республіки.

Він підкреслив, що "народ Китаю сповнений впевненості в тому, що має здатність будувати власну країну, а також вносити вагомий внесок у світовий розвиток".

У військовому параді, який став чотирнадцятим за рахунком з моменту заснування нової республіки, взяли участь 56 полків. З них 14 марширували центральним проспектом і головній площі китайської столиці Тяньаньмень, 30 проїхали на бойовій техніці, 12 пролетіли над ними на літаках і вертольотах.

Перед керівництвом країни і численною аудиторією параду в усьому світі з'явилися 52 нових види військової техніки повністю китайської розробки. 90% з них широка публіка побачила вперше.

Серед новинок китайської військової інженерії - радари, безпілотні літальні апарати, вертольоти, системи супутникового зв'язку, нові види бойових ракет, включаючи балістичні.

Останній раз таке ж масштабно КНР відзначала свій день народження в 1999 році - на 50-річчя КНР. Грандіозні демонстрації і військові марші проходили щорічно лише в перші десятиліття існування КНР.

У вересні 1960 року ЦК КПК прийняв рішення зробити церемонію простіше, і військові паради були скасовані. З 1971 року не проходять і демонстрації. Винятком стали 1984 та 1999 роки, коли відзначалися 35-а і 50-та річниця утворення КНР.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 437 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...