«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 07:34:19

Головна » 2009 » Вересень » 22 » Клінтон пообіцяла Саакашвілі сприяти поверненню Південної Осетії і Абхазії



Клінтон пообіцяла Саакашвілі сприяти поверненню Південної Осетії і Абхазії
10:36:41
Держсекретар США Гілларі Клінтон від імені Сполучених Штатів пообіцяла президенту Грузії Михайлу Саакашвілі докладати всіх зусиль для того, щоб інші країни продовжували не визнавати незалежність Південної Осетії і Абхазії.

 

"Держсекретар дала ясно зрозуміти, що США не визнають і не збираються визнавати Південну Осетію і Абхазію, і ясно дала зрозуміти грузинам, що ми продовжимо працювати з іншими членами нашого міжнародного співтовариства, щоб інші країни також не визнали їх. Як ви знаєте, на даний момент, крім Росії, незалежність цих регіонів визнали тільки Нікарагуа і Венесуела ", - сказав журналістам заступник держсекретаря у справах Європи і Євразії Філіп Гордон за підсумками минулого в понеділок в Нью-Йорку двосторонньої зустрічі Клінтон і Саакашвілі. Слова цитуються за стенограмою зустрічі.

Клінтон в ході зустрічі, на яку преса допущена не була, також висловила надію на те, що Південна Осетія і Абхазія будуть сприйматися всім світом як невід'ємні частини Грузії.

"Вона дала зрозуміти, що ми вважаємо кращим способом досягти нашої спільної мети не тільки невизнання незалежності Південної Осетії і Абхазії іншими країнами, але визнання їх належності до Грузії. А метою нашої вона назвала збільшення привабливості Грузії, перетворення її в магніт для тих, хто повертаються туди", - сказав Гордон.

На думку заступника голови американського зовнішньополітичного відомства, США досягли чималих успіхів в тому, щоб світ не визнав незалежність Південної Осетії і Абхазії.

"Незважаючи на тиск Росії, яка намагається домогтися в світі визнання республік, як я сказав, 99% міжнародної громадськості їх не визнали. І ми працюємо з нашими грузинськими друзями над тим, щоб цього не допустити", - заявив Гордон.

За словами заступника держсекретаря, Клінтон у розмові з грузинським президентом підкреслила необхідність демократизації Грузії, а також в черговий раз повторила, що США чекають від Росії дотримання умов перемир'я, укладеного в серпні 2008 року, і повернення військ на попередні позиції конфлікту.

"Ми працюємо над тим, щоб Росія виконувала умови угоди про перемир'я 2008 року і над тим, щоб ваша країна знову зібрала воєдино свої частини, як це має бути", - сказала Клінтон.

Нагадаємо, 26 серпня 2008 проголошені республіки визнала Росія, а 5 вересня того ж року прикладом Москви пішла Нікарагуа.

10 вересня президент Венесуели Уго Чавес оголосив на переговорах з президентом РФ Дмитром Мєдвєдєвим про визнання його країною незалежності Південної Осетії і Абхазії
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 405 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
На Закарпатті оголошено штормове попередження: грози, зливи, град та шквалистий вітер
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...