«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 08:48:04

Головна » 2011 » Березень » 1 » Кримчан, які вимагали приєднати півострів до Росії, засудили до 3 років тюрми умовно



Кримчан, які вимагали приєднати півострів до Росії, засудили до 3 років тюрми умовно
11:57:44
 
Апеляційний суд Криму виніс вирок активістам громадської організації "Севастополь-Крим-Росія" Валерію Подьячому і Семену Клюєву, які звинувачувалися СБУ в посяганні на територіальну цілісність України.

Вони засуджені на 3 роки позбавлення волі умовно з відстрочкою виконання вироку на 1 рік. Активісти вважають вирок несправедливим і обіцяють його оскаржити, а представники націоналістичних організацій Криму навпаки вважають, що вирок суду надто м'який, пише "Коммерсант-Украина".

Валерій Подьячий з вироком не згоден. Він заявив, що не вважає себе винним. "Віктор Янукович та його команда, по суті, ще не відійшли від необандерівської політики в плані захисту російського населення. Права росіян продовжують утискатися", - сказав Подьячий, пообіцявши подати касаційну скаргу на це рішення.

Його підтримує голова української філії російського Інституту країн СНД Володимир Корнілов. "Таке рішення свідчить про подвійні стандарти в українському суспільстві. Коли одні люди спокійно роздумують про можливе відділення Донбасу або Галичини, їх тільки критикують в Інтернеті. А коли подібні заяви роблять проросійські активісти, їх починають переслідувати", - сказав Корнілов.

Представники націоналістичних сил Криму до рішення суду віднеслися позитивно. "Якби в Росії хтось виступив з подібними заявами, він давно видобував би руду в Сибіру", - вважає голова кримської обласної організації Конгресу українських націоналістів Василь Овчарук.

"Якщо Подьячий та його друзі так хочуть жити в Росії, то хай скористаються програмою переселення співвітчизників і їдуть до Росії, - заявив Овчарук, підкресливши, що вирок є надто м'яким. - За таке слід давати реальні терміни, щоб сепаратисти скуштували тюремної баланди і облишили свої злочинні думки".

Нагадаємо, в січні 2008 року Головне управління СБУ в АРК порушила проти Семена Клюєва і Валерія Подьячего кримінальну справу за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") за те, що вони публічно закликали приєднати Крим до Росії. Зокрема, Семен Клюєв звернувся до Верховної ради АРК з проханням прийняти декларацію про возз'єднання Криму з Росією і оголосити півострів територією, що знаходиться під юрисдикцією Російської Федерації.

11 грудня 2009 року Апеляційний суд АРК засудив Семена Клюєва до 4 років позбавлення волі, відклавши виконання вироку, враховуючи похилий вік підсудного - 68 років. Семен Клюєв оскаржив вирок у Верховному суді. Його адвокати доводили, що він апелював до конкретного державного органу - Верховної ради АРК, тому таке звернення не можна трактувати як протиправне.

Крім того, на думку адвокатів, вирок суперечить практиці Європейського суду з прав людини, згідно з якою демократія дозволяє висувати і обговорювати будь-які політичні програми, що навіть ставлять під сумнів наявний державний лад, - за умови, що ці програми не завдають збитку самій демократії. Верховний суд прийняв сторону захисту, після чого справу повернули на повторний розгляд до Апеляційного суду АРК
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 329 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...