«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 18:11:54

Головна » 2010 » Жовтень » 8 » Лукашенко не має наміру "вплутуватися в бійку" з Росією



Лукашенко не має наміру "вплутуватися в бійку" з Росією
11:17:00
 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що його країні не варто вплутуватися в інформаційний конфлікт з Росією.

"Нам ні в якому разі не треба вплутуватися в цю бійку. Нехай роблять заяви, нехай говорять, що завгодно. Ні в якому разі! Навіщо нам нагнітати ситуацію навколо цього? Треба їм нагнітати ситуацію, потрібен їм ворог черговий - нехай нагнітають", - заявив у четвер, 7 жовтня, білоруський лідер.

"Навіщо, щоб російські люди подумали про нас погано? Не треба. Та й наші люди не підтримають, якщо ми вплутаємося в цю бійку", - додав Лукашенко.
На його думку, зараз необхідно займатися внутрішніми справами країни: "У нас економіка, скоро з'їзд, треба підготувати програму. Навіть не вибори головне. Головне - країна. А для країни важливо, яку ми програму на п'ятирічку приймемо. Там кожна людина буде себе шукати: де її родина, де її зарплата, де її робота, де право на життя, де право на безпеку, на спокій. Ми цим повинні займатися ".

Нагадаємо, 3 жовтня президент РФ Дмитро Мєдвєдєв у своєму відеоблозі звинуватив президента Білорусі в тому, що той намагається зробити Росію одним з головних ворогів своєї країни. Глава Кремля наголосив, що білоруський лідер у своїх висловлюваннях виходить далеко за рамки не тільки дипломатичних правил, а й елементарної людської пристойності.

На наступний день Кремль виступив з офіційною заявою про те, що відносини з керівництвом Білорусі зайшли в глухий кут. 6 жовтня Держдума РФ прийняла заяву, в якій закликала Мінськ не підривати союзницькі стратегічні відносини заради "кон'юнктурних політичних інтересів".
7 жовтня депутати парламенту Білорусі закликали своїх російських колег зробити все можливе, щоб взаємини двох країн залишалися в конструктивному руслі.
Останнім часом російські ЗМІ неодноразово жорстко критикували білоруського лідера. Зокрема, в ефірі російського телеканалу НТВ показали документальний фільм Хрещений батько, в якому Лукашенка звинувачували у викраданнях політичних опонентів і небажанні визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії всупереч даним обіцянкам.

У відповідь один з національних телеканалів Білорусі показав сюжет про розгромний автопробіг прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна на Ладі-Калині Далеким Сходом. Акцент було зроблено на тому, що автопробіг - добре спланована піар-акція, яка насправді не виправдала себе, не поліпшила імідж Путіна і лише оголила російські проблеми.
 
 
tsn.ua
Категорія: Світ | Переглядів: 334 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...