«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 12:33:20

Головна » 2010 » Вересень » 9 » Малозабезпечені сім’ї Закарпаття відтепер отримуватимуть більшу допомогу від держави



Малозабезпечені сім’ї Закарпаття відтепер отримуватимуть більшу допомогу від держави
12:50:43

На Закарпатті, як і всюди по Україні, актуальною є проблема сплати житлово-комунальних послуг малозабезпеченими сім’ями. 7 вересня в ужгородському прес-клубі було обговорено Постанову щодо посилення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг, прийняту Кабінетом Міністрів України 14 липня 2010 року. Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага зазначає: «Люди, які отримують середню зарплату або середню пенсію, відтепер мають право на призначення житлових субсидій». Уряд затвердив ряд заходів з підвищення ефективності програм соціального захисту:
- Поріг обов’язкової оплати житлово-комунальних послуг знижено з 15 % до 10 % сукупного доходу для непрацездатних сімей, і з 20 % до 15 % для працездатних сімей.
- Більше немає необхідності збирати купу довідок від організацій, які надають комунальні послуги (про склад сім’ї, про наявність комунальних послуг і їх вартість).
- Пенсійний фонд інформує кожну сім’ю, в якій проживають пенсіонери, про спрощений механізм здобуття житлових субсидій, а також надсилає кожному окремо чисті бланки документів (спрощена форма заяви і декларації про доходи) із зразками їх правильного заповнення; адресу місцевого управління, куди слід направити заяву, конверт для безкоштовної відправки такої заяви. Після заповнення заяви та її подання разом з необхідним пакетом документів, відповідь має надійти протягом 10 днів.
Наразі житлову субсидію отримують близько 360 тисяч сімей, з яких 80 тисяч отримують державну допомогу на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива. Здійснено автоматичний перерахунок субсидій виходячи з нового відсотку обов’язкового платежу понад 230 тисяч сім’ям, що вже отримують цю соціальну допомогу. За даними «Укрпошти» на адреси пенсіонерів доставлено 9,3 млн. пакетів документів.
Проект «Удосконалення системи соціальної допомоги» здійснює Міністерство праці та соціальної політики за рахунок позики, яку надав Україні Міжнародний банк реконструкції та розвитку. За час роботи Проекту видно багато змін: удосконалено виробничі процеси – проведено навчання спеціалістів, введено нове програмне забезпечення. Змінився і сам відділ місцевого управління. Завдяки новій системі, практично всі місцеві управління перейшли на щоденний прийом громадян протягом цілого робочого дня без обідньої перерви – одні фахівці приймають громадян, інші аналізують їхні документи та проводять розрахунки розміру допомоги. Завдяки впровадженню сучасної комп’ютерної техніки та програмного забезпечення значно прискорено надання допомоги. Головною метою проекту є більш ефективна підтримка тих, хто найбільше потребує допомоги.
 
На Закарпатті з 40 тисяч сімей – 13 тисяч є багатодітними, тому для них було створено окремі пільги. З 1 січня 2010 року набрав чинності також Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» Цим законом передбачено ряд пільг, в тому числі за користування житлом та комунальними послугами. Зокрема передбачені такі пільги:
- 50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених законодавством;
- 50% знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством;
- 50% знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у разі, якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;
- позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за телефон у розмірі 50 % від затверджених тарифів.
Дітям з багатодітних сімей надаватимуться такі пільги:
- Безоплатний проїзд усіма видами пасажирського транспорту (крім таксі), залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.
Для тих, хто оформляє субсидії і кого цікавлять норми, в межах яких вони надаються, подаємо довідку.

Норми, в межах яких надаються житлово-комунальні субсидії
По квартплаті і опаленню
21 квадратний метр на людину і додатково 10,5 квадратних метрів на сім’ю
По оплаті за електроенергію
В будинках (крім тих, які обладнані електричними плитами та електричними приладами) – 1. На сім’ю з однії-двох осіб – 75 кВт. 2. За кожну іншу (третю, четверту…) особу – додатково 15 кВт. 3. Але в цілому не більше 150 кВт. в місяць на сім’ю.
В будинках, які обладнані стаціонарними електричними плитами – 1. На сім’ю з однії-двох осіб – 100 кВт. в місяць. 2. За кожну іншу особу – додатково 25 кВт. 3. Але в цілому не більше 250 кВт. в місяць на сім’ю.
В будинках, які обладнані електричними приладами - 1. 28 кВт. на кв.м. опалювальної площі в місяць в опалювальний період з розрахунку 21 кв.м. на одну особу і додатково 10,5 кв.м. на сім’ю. Але не більше загального розміру опалювальної площі.
У сільській місцевості і СМТ – Безоплатне освітлення житла (квартири) у розмірі 30 кВт на місяць.
По оплаті природного газу
Якщо газ використовується для опалення житла – 11 куб.м. природного газу на квадратний метр опалювальної площі в опалювальний період з розрахунку 21 кв.м. на особу і додатково 10,5 кв.м. на сім’ю.
Якщо використовується тільки газова плита при наявності централізованого гарячого водопостачання – 9,8 куб.м. газу на особу в місяць.
Якщо використовується газова плита і відсутнє централізоване гаряче водопостачання і газова колонка – 18,3 куб.м. газу на особу в місяць.
Якщо використовується і газова плита, і газова колонка – 23,6 куб.м. газу на особу в місяць.
Субсидії на тверде паливо та скраплений газ на 2008 рік
На дворогосподарство (вугілля) – 1,8 т. по ціні 627, 00 гривень за 1 т.
На дворогосподарство (скраплений газ) – 2 балони (42 кг.) – на 1-2 особи; 3 балони (63 кг.) – на 3-4 особи; 4 балони (84 кг.) – на 5 і більше осіб – по ціні 85 грн. за 1 балон.
Телефон соціального контактного центру: 0-800-507-309.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 385 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...