«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 09:41:20

Головна » 2010 » Серпень » 19 » Мін’юсту не вдасться повернути "Мерседес" за мільйон автодилеру



Мін’юсту не вдасться повернути "Мерседес" за мільйон автодилеру
10:34:43
Компанія АТ "Україна - Мерседес-Бенц", яка продала держпідприємству "Інформаційний центр", що знаходиться в структурі Міністерства юстиції, "Мерседес", розривати угоду не збираються.

Про це заявив начальник відділу "Бутік Mercedes-Benz" Олег Стогній.

"Навіщо купувати автомобіль - щоб від нього потім відмовлятися? У нас ще ніколи не було випадку, щоб клієнт повертав авто через кілька днів після покупки", - розповів Стогній.

Закон про захист прав споживачів дає два тижні на повернення товарів, якщо у них збережений товарний вигляд і ним не користувалися. Операцію на "Мерседес" уклали 3 серпня, і двотижневих термін вже пройшов, заявив юрист Національної колегії адвокатів Олександр Моценко.
Найімовірніший варіант вирішення проблеми - аукціон, вважає народний депутат Геннадій Москаль. Виставивши авто на продаж, повернути всі кошти навряд чи вдасться. Але хоча б частину грошей держава отримає.

"Знаєте, як кажуть, за порогом автосалонів автомобілі на 20 відсотків стають дешевшими. А як бути інакше? З якою метою уряд бере кредити у МВФ? Щоб потім купувати на них "Кадилаки" і "Мерседеси"?", - питає Москаль.

Хоча історія з аукціоном може закінчитися успішно. Чотири роки тому тоді ще голова "Нафтогазу" Олексій Івченко продав свій службовий "Мерседес". Його відомство не тільки повернуло собі кошти від угоди, але й отримало прибуток. Як і у випадку з Мін'юстом, Івченко купив за державний рахунок розкішний "Мерседес S500" за мільйон гривень. Розгорівся скандал, і через три місяці йому довелося відмовитися від автомобіля. У результаті "Мерседес" продали на п'ять тисяч доларів дорожче від тієї вартості, яку заплатила за нього НАК.

Нагадаємо, держпідприємство "Інформаційний центр", що знаходиться в структурі Міністерства юстиції, 3 серпня придбало автомобіль "Мерседес-Бенц" за ціною 1,11 млн грн.

Після того, як історія набула розголосу, міністр юстиції Олександр Лавринович "наполегливо порадив" керівнику держпідприємства "Інформаційний центр" відмовитися від придбаного автомобіля.

Раніше управління ДАІ у Київській області купило автомобіль Cadillac Escalade за ціною близько 1 млн грн.

Опозиція вже заявила, що уряд має покарати міністрів, які дозволили придбати для своїх відомств машини вартістю понад мільйон гривень, незважаючи на проголошений прем’єр-міністром Миколою Азаровим курс на економію бюджетних коштів.

В свою чергу депутат Верховної ради від Партії регіонів Владислав Лук'янов заявив, що розкішні засоби пересування потрібні представникам влади для того, щоб мати можливість гідно зустрічати представників солідних міжнародних інституцій.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 358 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
В Україні повністю заборонять рекламу ліків
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...