«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 06:34:05

Головна » 2011 » Квітень » 1 » Міністр придумав, як боротися з фіктивними лікарняними



Міністр придумав, як боротися з фіктивними лікарняними
13:03:56
 
 
Міністр охорони здоров`я України Ілля ЄМЕЦЬ наполягатиме на введенні електронної системи контролю видачі лікарняних листків, щоб запобігти видачі людям фальшивих документів про тимчасову непрацездатність.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив учора на прес-конференції в Донецьку. За словами міністра, він був дуже здивований, коли дізнався про масштаби фальсифікацій при видачі лікарняних листків здоровим людям. «Я вам скажу ось що: мені коли сказали, яка сума виділяється, якщо вже говорити про деякі моменти корупції, скільки лікарняних виписується, а люди не хворіють. Я коли почув цю суму по країні. Її б вистачило мені на один первинний медичний центр», - підкреслив І.ЄМЕЦЬ. Він зазначив, що в результаті жорсткого контролю в питаннях видачі й оплати лікарняних країна отримає певний економічний ефект. «А ще я вам скажу, який економічний ефект буде від того, скільки, так говоритимемо, ця працююча людина не тільки те, що в тіні, можливо, а скільки вона не додала країні, а країна їй ще й платить за це... Тому це інший бік медалі на ваше питання, коли ви запитуєте, коли ж будуть лікарняні оплачувати», - заявив міністр.

Присутня на прес-конференції перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина АКІМОВА додала, що потрібно також боротися з тим, щоб у фальшивих лікарняних не були зацікавлені самі лікарі.

«Тут є економічна складова. Тому що фальшивий лікарняний – це зацікавленість не лише пацієнтів, але й лікаря. Одним тотальним контролем цю проблему, напевно, не вирішити», - сказала І.АКІМОВА. «А ось коли лікарю цікаво, тому що це відбивається на його преміальних, на його заробітній платі, щоб його пацієнт був здоровий, то він на етапі профілактики робитиме все, щоб до нього зверталися менше, а він, відповідно, рідше відправляв на вторинний рівень. Ось тоді проблема лікарняних для нього виглядає абсолютно по-іншому», - зазначила І.АКІМОВА.
 
Джерело: http://www.unian.net
Категорія: Україна | Переглядів: 441 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...