«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 06:44:55

Головна » 2009 » Вересень » 9 » Міносвіти візьметься за пошук "липових" студентів-пільговиків



Міносвіти візьметься за пошук "липових" студентів-пільговиків
09:34:50
Міністр освіти і науки Іван Вакарчук 8 вересня оголосив про початок перевірки автентичності документів, що дають абітурієнтам право на вступ до вузів поза конкурсом. Перевірка буде проходити з 10 вересня по 20 березня 2010 року в 444 українських вузах, що підпадають під нагляд Міносвіти.

 

"Представники Генпрокуратури, МОЗ, Державної інспекції навчальних закладів та департаменту вищої освіти Міносвіти вивчать особисту справа кожного студента-пільговика", - підкреслив міністр.

За словами пана Вакарчука, перевірка торкнеться довідок про інвалідність, посвідчень дітей-сиріт, дітей шахтарів та дітей громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС. За її результатами студенти-пільговики, які надійшли за підробленими документами, будуть відраховані.

"Адміністрація вузу не несе відповідальності за прийняття абітурієнта за підробленими документами, за це відповідає сам абітурієнт", - попередив Іван Вакарчук. При цьому він не уточнив, яким чином будуть заповнюватися місця, що звільнилися після таких відрахувань.

Нагадаємо, у липні Міносвіти скасувало пільги для медалістів та випускників підготовчих відділень вузів в 2009-2010 навчальному році. Право на вступ до вузів поза конкурсом отримали абітурієнти, що підпадають під дію законів про статус ветеранів війни та підвищення престижності шахтарської праці; чорнобильці, діти-сироти, інваліди I і II груп у віці до 18 років, діти, чиї батьки загинули під час аварій на шахтах (при вступі на гірничі спеціальності). Поза конкурсом зараховувалися учасники міжнародних олімпіад, призери VI етапу всеукраїнських олімпіад та III етапу всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук.

Всього, за даними Міносвіти, цього року до вузів було зараховано 12 тис. 192 пільговика (4,5% від загального числа абітурієнтів). У 2008 році цей показник був меншим на 1,2%. Збільшення числа пільговиків відбулося за рахунок осіб, яким було надано право позаконкурсного вступу відповідно до закону "Про підвищення престижності шахтарської праці".

Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету ім. Шевченко Володимир Бугров, цього року абітурієнти-пільговики "атакували найбільш престижні факультети" - міжнародних відносин, економічний та журналістики.

"Якщо інвалідність у нас засвідчується довідкою державного зразка, то категорія пільг для сімей шахтарів та гірничорятувальників засвідчує лише тільки довідкою з відділу кадрів", - сказав Бугров. Він наголосив на необхідності "врегулювати процедуру вступу пільговиків на законодавчому рівні".

Глава комітету Верховної ради з питань освіти і науки Володимир Полохало (БЮТ) заявив виданню, що його комітет вивчав проблему контролю кількості абітурієнтів-пільговиків. За його словами, необхідно ввести для вузів систему квотування.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 460 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
На Закарпатті оголошено штормове попередження: грози, зливи, град та шквалистий вітер
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...