«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 20:17:40

Головна » 2011 » Квітень » 19 » Мітингом біля Закарпатської ОДА студенти УжНУ добилися розгляду владою своїх проблем



Мітингом біля Закарпатської ОДА студенти УжНУ добилися розгляду владою своїх проблем
12:05:49
 
 
У понеділок, 18 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло та міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов зустрілися з представниками Ужгородського національного університету.

Причиною зустрічі стала сьогоднішній мітинг ужгородських студентів – молодь вимагала негайного відновлення постачання гарячої води в гуртожитках.
Представники студентів на зустріч не прийшли. Навіть попри те, що запрошення від влади молоді активісти отримали. Постачання гарячої води у гуртожитки ужгородського вузу припинилася із закінченням опалювального сезону.

- Ситуація повторюється впродовж останніх п'яти років – разом із батареями холодною стає й вода у кранах, – зазначив мер Ужгорода Віктор Погорєлов. –Пояснюється це високою собівартістю послуги та значною заборгованістю КП "Уж-тепло" за газ.

Один із шляхів вирішення проблеми – постачання води за графіком. Тобто, студенти зможуть користуватися гарячою водою тільки у визначені дні. Разом із тим, постало питання збільшення оплати за послуги тепловиків, адже при нинішніх тарифах робота "Уж-тепло" залишатиметься збитковою.

– Зараз потрібно вирішити проблему хоча б до кінця цього навчального року, щоб студенти змогли користуватися гарячою водою. А з першого вересня мусимо шукати шляхи виходу з ситуації, аби така проблема більше не поставала, – констатував перший заступник голови ОДА Іван Бушко.

Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло навів присутнім приклад іншого навчального закладу – ЗакДУ. Там, на відміну від УжНУ, гуртожитки останні кілька років забезпечені і теплом, і гарячою водою. Керівництво цього вишу підійшло до проблеми по-господарськи, перевівши усі будівлі на автономне опалення. Чому аналогічні кроки не зробив ректор УжНУ – питання.

Андрій Сербайло також пообіцяв надати всебічну допомогу депутатського корпусу обласної ради у вирішенні даної проблеми. Наразі міській владі Ужгорода та комунальному підприємству "Уж-тепло" доручено вирішити питання щодо постачання газу до гуртожитків. Представники ж УжНУ, у свою чергу, повинні врегулювати тарифи, попередньо узгодивши підвищення оплати за гуртожиток зі студентами, повідомили Закарпаття онлайн у прес-центрі Закарпатської ОДА.
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...