«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 09:49:15

Головна » 2010 » Жовтень » 15 » Міжнародні експерти вважають аудит уряду Тимошенко "полюванням на відьом"



Міжнародні експерти вважають аудит уряду Тимошенко "полюванням на відьом"
11:44:59
 
Екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко звинуватили у зловживанні державними коштами на півмільярда доларів, посилаючись на "міжнародних аудиторів". У міжнародній антикорупційній організації Transparency International заявляють: такий "аудит" дискредитує боротьбу з корупцією.

"Судячи з повідомлень з України, згадане розслідування має суттєві недоліки: на мою думку, воно не було незалежним. Воно було проведене за дорученням нового уряду проти попереднього уряду. Дуже важко стверджувати, що тут йдеться про повноцінне розслідування, а не про "полювання на відьом", - заявив чільний представник Transparency Міклош Маршалл.

Представник Transparency International не бачить сенсу у тому, щоб "викривати" у такий спосіб політичних опонентів, щойно прийшовши до влади. Адже проблема корумпованості державної влади різних рівнів в Україні далеко не нова.

"Важко стверджувати, що лише попередній уряд займався такого роду махінаціями. Якщо ми подивимося на індекс сприйняття корупції, який ми щороку готуємо, то ми побачимо: Україна потерпає від непрозорих оборудок з державними фінансами вже двадцять років. Країна перебуває на дні світового рейтингу корумпованості. Отже, на моє переконання, якщо пані Тимошенко зловживала грішми, вона має за це відповідати. Але тоді мають понести відповідальність і всі її попередники", - наголосив представник міжнародної антикорупційної мережі.

Маршалл нагадав: боротьба з корупцією має вестися постійно. Для цього потрібно нарешті створити відповідні механізми, переконаний регіональний координатор Transparency зі Східної Європи та Центральної Азії. "Нинішнє розслідування, яке проводилося юридичною фірмою, пов’язаною з однією з партій, - це популізм. Ми всі знаємо, що українська економіка наскрізь корумпована. Знайти чиїсь зловживання неважко. Тут не варто вирізняти того чи іншого політика – це повальне явище", - каже Маршалл.

Як відомо, Україну сколихнув черговий "корупційний скандал": американські юристи, за результатами власного розслідування за дорученням уряду Миколи Азарова, заявили про масивні зловживання державними коштами попереднім урядом на чолі з Юлією Тимошенко. Розслідування координувала юридична фірма з Вашингтона Trout Cacheris PLLC, яку українські інформагенції та більшість ЗМІ називають "аудиторською компанією".

Натомість самі американці значно скромніші: на своєму сайті Trout Cacheris називає себе "маленькою юридичною фірмою, яка спеціалізується на складних судових процесах – як цивільних, так і кримінальних". Фірма налічує дев’ять адвокатів. Для порівняння: провідна міжнародна аудиторська компанія Ernst&Young має представництва у 140 країнах світу, в яких працюють 144 тисячі юристів та фахівців з питань фінансів.
 
 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 335 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...