«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 03:39:50

Головна » 2011 » Квітень » 5 » На Міжгірщині вже другий рік відсутня вакцина БЦЖ для школярів



На Міжгірщині вже другий рік відсутня вакцина БЦЖ для школярів
10:35:17
 
 
Цими днями відзначався Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Цій важливій події була приділена відповідна увага. Йшлося про історію хвороби, шляхи зараження, її профілактика і лікування. Велике занепокоєння у медиків викликає відмова батьків від вакцинації дітей, їх незгода з методами лікування, зокрема проби Манту, за допомогою якої можна визначити чи інфікована дитина.

Туберкульоз, як і більшість інфекційних хвороб, краще попереджати, ніж лікувати. Одним із найефективніших, а, може, і єдиним засобом профілактики є щеплення — так званої вакцинації БЦЖ при народженні дитини та ревакцинації БЦЖ, тобто повторному щепленні в старшому віці. Такі маніпуляції спрямовані на вироблення імунітету в дитини від цієї страшної недуги. Але що робити в тому випадку, коли провести щеплення стає неможливим із-за простої причини — відсутності вакцини? Про це важливе питання спробуємо сьогодні поговорити, залучившись коментарями експертів.

Чутки, які ширилися з приводу перебоїв постачання вакцини БЦЖ, виявилися правдивими лише наполовину. Тобто, проблема існує, але в іншій площині. Як запевнила місцевий фтизіопедіатр Настя Касинець, станом на березень у районі щеплення вакциною БЦЖ пройшли всі немовлята, тобто згідно з передбаченим графіком. А за розмови з начальником відділу охорони здоров'я РДА Оксаною Маршалик підтвердилися й обнадійливі прогнози щодо постачання нової партії вакцини БЦЖ вже в квітні. Отже, така інформація може заспокоїти батьків новонароджених дітей.

А ось щодо дітей шкільного віку, які мали б проходити повторне щеплення (ревакцинацію у 7 і 14 років), підстави для занепокоєння є. За інформацією спеціалістів протитуберкульозного відділення у зв'язку з відсутністю вакцини в минулому році в районі ревакцинацію не проводили зовсім. Така ж ситуація може повторитися і зараз. Як зауважила Настя Федорівна, діти, які не прищеплені вакциною БЦЖ, на 50 відсотків частіше хворіють на сухоти.

Отже, батькам слід добре подумати, коли відмовляються від проби Манту, яка здатна на ранніх стадіях виявити захворювання у дітей, що є значним фактором подальшого успішного їх лікування.

На запитання, яке може зацікавити небайдужих батьків, чи можливо самостійно придбати вакцину БЦЖ для щеплення дітей, відповідь медиків негативна. Справа в тому, що дана вакцина постачається централізовано, тобто не розповсюджується через аптечну мережу. Андрій ГОЛОДНЯК, "Верховина"

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 463 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...