«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 18:41:47

Головна » 2011 » Квітень » 15 » На Закарпатті міліція видала посібник для слідчих та експертів



На Закарпатті міліція видала посібник для слідчих та експертів
16:21:59
 
 
Нещодавно вийшла в світ накладом 500 примірників брошура "Опис криміналістичних об’єктів у процесуальних документах", яка була підготовлена до друку працівниками експертно-криміналістичної служби УМВС України в Закарпатській області.

Як зауважив у вступному слові до неї начальник УМВС краю полковник міліції Віктор Русин: "Слідчий, особливо на початковому етапі розслідування, оперує не стільки доказами, а в основному слідами злочину, в яких міститься інформація про властивості об'єктів та ознаки їх взаємодії. Ця інформація, за своїм прихованим змістом, не завжди може застосовуватися безпосередньо органами дізнання, слідства та суду. Тому для введення її у процес доказування потрібно залучити спеціальні знання, якими володіють експерти."

Не викликає сумнівів той факт, що результативність огляду слідів і матеріальних об'єктів залежить від об'єктивності і повноти їх фіксації відповідно до криміналістичних правил. Практичні працівники іноді не знають цих правил або прагнуть до спрощення в описі криміналістичних об'єктів. Внаслідок такого недоліку, як неповнота опису криміналістичних об'єктів у процесуальних документах, знижуються можливості їх використання як доказів при розкритті й розслідуванні злочинів.

Серед експертів ходить чи то видумана, чи то правдива байка про один з протоколів опису речового доказу. Ось невеличка витримка з нього: "...На ікспертизу направляється цвітнокольоровий телевізор середнього розміру в салафановій упаковці..." (збережено мову оригіналу).

Ще однією проблемою залишається відсутність необхідної літератури українською мовою. Доводиться користуватись російськомовними методичними рекомендаціями та підручниками, а як наслідок – протоколи опису часто-густо переповнені русизмами та кальками з російської мови, особливо у випадках, коли необхідно використовувати технічні терміни. Саме тут у пригоді слідчим та експертам стане згадана брошура.

Відрадно, що посібник вже викликав жваву зацікавленість та схвальні відгуки серед експертів і слідчих правоохоронних структур області. Василь БОНКАЛО, член Національної спілки журналістів України
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 406 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...