«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 17:19:49

Головна » 2011 » Квітень » 1 » На Закарпатті розсекретять генеральні плани міст



На Закарпатті розсекретять генеральні плани міст
13:06:12
 
 
«Чи законно засекречені генеральні плани міст і кому це вигідно?» - із такою темою у понеділок, 4 квітня 2011 року, о 11:00 в Ужгородському прес-клубі (вул. Собранецька, 3, м. Ужгород) відбудеться презентація-громадське обговорення проблеми засекречення генеральних планів населених пунктів.

Захід проводить Східнодноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) у співпраці із Закарпатським "Громадським центром".

Участь у заході візьмуть: Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив, керівник проекту "Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції" та Олександра Матвійчук, експерт проекту "Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції" та Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти.

На заході будуть презентовані результати моніторингу доступності для громадян генеральних планів 196 міст, серед яких: обласні центри, міста-мільйонники, курортні міста України. Окремо буде представлено результати моніторингу доступність генеральних планів міст та селищ Закарпаття (міст Ужгород, Берегове, Виноградів, Іршава, Мукачеве, Рахів, Свалява, Солотвине, Хуст).

Також громадські активісти розкажуть про позицію щодо забезпечення вільного доступу громадян до містобудівної документації 147 міських, районних, міжрайонних та обласних прокуратур, 26 управлінь СБУ, 18 проектувальних інститутів, профільних міністерств та судів. Вся зазначена інформація була зібрана та узагальнена СЦГІ в ході моніторингового дослідження проведеного у 2009-2011 роках в рамках проекту "Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції".

Окрім інформації про позицію органів державної влади та місцевого самоврядування, яку СЦГІ отримав шляхом офіційного листування із понад 400 організаціями та установами, громадські експерти представлять тематичний аналіз українського законодавства. Зокрема експерти розкажуть як новий закон "Про регулювання містобудівної діяльності" зберігає втаємничення генпланів та пов'язані із цим корупційні ризики.

Зацікавлені учасники прес-конференції отримають моніторинговий звіт "Доступ громадськості до генеральних планів міських населених пунктів України: збірник матеріалів за результатами проекту".

Прес-конференція відбудеться у рамках проекту "Через доступ до генеральних планів –до містобудування без корупції", що реалізується Східноукраїнських центром громадських ініціатив за фінансової підтримки програми "Верховенство права" Міжнародного Фонду "Відродження".

Мета проекту "Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції": стимулювати центральні органи державної влади та органи місцевого самоврядування розробити та впровадити у життя процедуру зняття обмежувальних грифів з генпланів українських міст за активної участі громадськості в цьому процесі та із врахуванням громадських інтересів.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 415 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...