«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:24:52

Головна » 2009 » Грудень » 1 » Нацоналісти пообіцяли знести всі радянські пам'ятники в Києві



Нацоналісти пообіцяли знести всі радянські пам'ятники в Києві
11:43:23
Ігор Лісодід, один з активістів, які облили минулого тижня пам'ятник Леніну в Києві червоною фарбою, заявив, що націоналісти мають намір "скалічити" всі столичні скульптури лідерів радянської епохи, причетних до Голодомору.

Зараз Лісосід перебуває у госпіталі, куди його помістили з травмами, отриманими в результаті бійки між комуністами та націоналістами, що сталася у п'ятницю, 27 листопада, під час церемонії відкриття відреставрованого пам'ятника Леніну.
Нагадаємо, що під час офіційного відкриття пам'ятника Леніну двоє активістів облили монумент червоною фарбою. Після чого, між комуністами і націоналістами почалася бійка. Хуліганів, що атакували монумент, затримали міліціонери.
Пізніше, як повідомили в Київській міській організації Конгресу українських націоналістів (КУН), хуліганами виявилися член Комітету декомунізації України Ігор Лісодід і безпартійний киянин Григорій Тихий.
"Вони були доставлені в Шевченківський райвідділ міліції, але проходять як потерпілі. Їх затримали для з'ясування обставин, як свідків, а потім відправили до лікарні", повідомив представник КУН.
За його словами, чоловіки одержали серйозні травми - переломи, струс мозку, і зараз перебувають у лікарні.
"Метання фарби - наша акція протесту проти дій комуністів. Як можна було відкривати цей пам'ятник напередодні чергової річниці Голодомору 30-х? Вони так зробили спеціально, щоб нас спровокувати. Якщо б обрали інший час для презентації, то плачевно їхній захід не закінчився б. Максимум ми б виявили свій протест за допомогою мегафонів ", повідомив Лісодід.
Як повідомив Лісодід, після виходу з лікарні націоналісти мають намір домогтися знесення пам'ятника, незважаючи на виставлену до нього охорону.
"Що б там не придумали ті, хто продовжує ідеологію радянських пропагандистів, ми готові піти проти них і виставленої охорони. Є у нас хлопці, які в будь-яку хвилину самостійно і без нашої участі знесуть статуї тих, хто стояв за Голодомором. Їм потрібна тільки відмашка ", повідомив Лісосід.

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 27 листопада, Комуністична партія України відкрила відновлений пам'ятник Володимиру Леніну на Бессарабській площі в Києві.
У церемонії відкриття оновленого монумента взяли участь близько семисот комуністів на чолі з Петром Симоненком. Захід охороняли близько сотні міліціонерів і бійців Беркута. У відкритті також взяли участь три десятки активістів всеукраїнського об'єднання Свобода, Конгресу українських націоналістів і Української народної партії.
Як повідомлялося раніше, секретар київського міськкому Компартії Валентин Юрчак заявив, що пам'ятник Леніну вже відмили від фарби, і приставили до нього охорону, для запобігання нових замахів.
"За рахунок бюджету партії ми найняли професійних охоронців, які почнуть вартувати на бульварі ночами. Вони будуть отримувати офіційну зарплату наприкінці кожного місяця. У хлопців кийки та газові балончики для відлякування непрошених гостей. Ми ж на свою вахту вирішили заступати днем", - заявили комуністи.
У червні цього року, у Києві на Бессарабці було пошкоджено пам'ятник Володимиру Леніну (відбито ніс і руку). За підозрою в пошкодженні монумента було затримано п'ятьох представників однієї з радикальних політичних організацій. Міліція не назвала організації, членами якої є підозрювані, при цьому відомо, що вона не зареєстрована в Україні.
У вересні пошкоджений пам'ятник Леніну на Бессарабці почали ремонтувати. Реставраційні роботи здійснювалися на гроші, зібрані комуністами.
У жовтні в Шевченківському районному суді Києва, відбулося чергове засідання у кримінальній справі, порушеній проти п'яти активістів правих націоналістичних організацій, які відбили ніс і кисть лівої руки біля пам'ятника Леніну на Бессарабській площі. З них знято звинувачення у пошкодженні пам'ятки національного значення, проте залишено в силі звинувачення в хуліганстві.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 425 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...