«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 09:40:17

Головна » 2011 » Березень » 31 » Найстарша українка Євгенія Тебенчук поділилася секретами довголіття



Найстарша українка Євгенія Тебенчук поділилася секретами довголіття
17:08:01
 
 
Пройти крізь час і століття. Побачити на власні очі всі дива технічного прогресу. Це вдалося киянці Євгенії Тебенчук. У січні вона відсвяткувала свій 109 день народження.

За таке довге життя жінка пережила обидві світові війни і голодомор. Народила дітей, виняньчила онуків і бачить, як росте її праправнук.

Звичайна столична висотка. Утім, саме тут живе найстаріша українка. Вона на власні очі бачила царя Миколу ІІ, Сталіна і Петлюру.

На стінах маленької однокімнатної квартири майже немає світлин. Ніщо не видає унікальності мешканки. Все те, що пережила пані Євгенія за свої 109 з лишком років тримає тільки у пам’яті. Вона її і досі не підводить.

Євгенія Тебеньчук, рекордсменка, найстаріша українка: "Много хорошего, но больше было плохого за всю жизнь. Потому что жизнь была сложная, тяжелая”.

Живе пані Євгенія сама. Миє підлогу, пере і прибирає також самотужки.

Ольга Шевченко, внучка: "Зранку прокидається дуже рано. Знаєте, я можу сказати, інші жінки дозволяють собі ходити по дому не одягненими – вона ніколи цього не дозволяє. Причісується, миється і одразу одягається”.

Їсть далеко не все. Найбільші довгожительці до душі овочі і фрукти. Ними себе і балує. Каже, саме у їжі секрет її довголіття.

Євгенія Тебеньчук, рекордсменка, найстаріша українка: "Прежде всего не надо переедать, мясными блюдами не злоупотреблять. Все воспринимать спокойно и хорошее, и плохое, что надо сделать”.

Пані Євгенія через старість втратила зір. Тепер найбільше любить слухати радіо. Всіх українських політиків розрізняє по голосу.

Валентина, донька: "Она знает по имени отчеству всех политиков, о чем они говорили, у нас даже бывают политические споры, за кого голосовать, за кого нет”.

За даними національного реєстру рекордів – це найстаріша мешканка України. Принаймні, яка може офіційно довести свій вік.

Владислав Рєзніков, експерт національного реєстру рекордів: "Долгожители бывают верифицированные и не верифицированные, те люди, которые могут подтвердить дату своего рождения метрикой, где зафиксирована дата рождения. Здесь у нас есть дата рождения, и мы совершенно точно знаем, что рекордсменка прожила больше 109 лет”.

А поки пані Євгенія насолоджується званням довгожительки чемпіонки та приймає у гостях 5 поколінь своєї родини.

Джерело: http://www.novy.tv/
Категорія: Україна | Переглядів: 528 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...