«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:52:03

Головна » 2010 » Листопан » 12 » Науковці розробляють допоміжні системи для неповносправних



Науковці розробляють допоміжні системи для неповносправних
12:03:46
 

Ще зовсім недавно у людей з паралічем ніг був невеликий вибір: інвалідний візок і... знову інвалідний візок. Але за останній рік у розробці допоміжних систем для неповносправних намітився серйозний прогрес.

Науковці працюють над роботизованими системами, які можуть замінити паралітикам втрачені кінцівки. Один із таких проектів - eLegs від каліфорнійської компанії Berkeley Bionics. Цей екзоскелет призначений для людей, які втратили можливість пересуватися на власних ногах.
Першою новинку випробувала Аманда Бокстел. Жінка отримала серйозну травму під час катання на лижах і майже два десятиліття була прикута до інвалідного візка. Сьогодні вона змогла не лише встати на ноги, а й самостійно зробити кілька кроків.
"Коли я одягла eLEGS і зробила перші кроки, мене переповнили емоції. Під час спілкування, до прикладу, мені більше не потрібно постійно дивитися вгору, у чиїсь ніздрі. Тепер можна говорити віч-на-віч. Я нарешті знову відчула, як згинаються мої коліна, як ступні стають на землю. Це перші мої кроки за 18 років паралічу", - каже паралітик Аманда Бокстел.
eLegs - це високотехнологічний екзоскелет, який важить трохи більше 20 кг. Він закріплюється на тілі пацієнта за допомогою системи ременів та застібок, його можна носити поверх повсякденного одягу та взуття. Костюм складається з протезів, виготовлених зі сталі і вуглеволокна, та моторизованих стегнових і колінних суглобів.
Також до комплекту входять рюкзак-модуль управління та пара милиць, які окрім функції підтримки виконують обов'язки інтерфейсу людина-машина. Останні обладнані чутливими датчиками, завдяки чому можуть розпізнавати та інтерпретувати специфічні жести власника. Рухаються механізми робопротеза за допомогою вбудованого акумулятора. Повністю заряджена батарея гарантує безперебійну роботу екзоскелета протягом 6 годин.
"Тепер, коли пацієнти-паралітики благатимуть мене поставити їх на ноги, я зможу відпости - "Так, це можливо". Цей екзоскелет повернув надію багатьом неповносправним", - каже науковець Стенфордського університету, керівник проекту Акшат Ша.
За попередніми даними, вартість системи eLegs не перевищуватиму $50 000. У Berkeley Bionics запевняють, що це значно дешевше, аніж більшість комерційно доступних екзоскелетів.



За матеріалами: 24 tv
Категорія: Світ | Переглядів: 349 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...