«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 13:57:44

Головна » 2010 » Липень » 1 » Названо нову причину загибелі Юрія Гагаріна



Названо нову причину загибелі Юрія Гагаріна
16:58:04
Двічі Герой Радянського Союзу, льотчик-космонавт Володимир Аксьонов вперше представив найбільш правдоподібну версію загибелі першого космонавта планети Юрія Гагаріна.

На його думку, причиною авіакатастрофи літака Гагаріна стала суцільна хмарність, в яку він раптово потрапив.

За його словами, першу сформулював цю версію заслужений льотчик-випробувач, член державної комісії з розслідування авіакатастрофи Сергій Анохін. Він розповів її Аксьонову, який у день загибелі Гагаріна разом з ним проходив обстеження перед польотом.

Метеоумови в день авіакатастрофи були складними, але цілком прийнятними для виконання льотних завдань. За його словами, останні повідомлення з борту літака Юрія Гагаріна було про те, що вони разом з Володимиром Серьогіним закінчили виконання льотного завдання, що виконується над верхнім краєм хмарності, на висоті більше 4 кілометрів.

Аксьонов вважає, що своє повідомлення льотчики зробили, найімовірніше, після виходу з завершальної фігури, на невеликій швидкості в спокійному польоті, але перебуваючи ще на досить великій висоті. Після цього їм необхідно було виконати значне зниження, а потім підготуватися і проходити хмарний шар.

Льотчик зауважив, що способів зниження із зони пілотажу є кілька. Один з них - інтенсивне зниження переворотом. Його здійснюють пілоти, яким треба скоріше завершити завдання і передати літак іншим льотчикам.

На його думку, виконавши переворот, Гагарін і Серьогін затрималися на дві-три секунди з виходом з піке і несподівано для себе потрапили в шар суцільної хмарності. Найвірогіднішим результатом від цього стало затягування машини в глибоку спадну спіраль, або, при інтенсивних спробах піти вгору - зрив у швидкісній штопор.

Згідно з офіційними даними розслідування, літак з Гагаріним та Серьогіна після виходу з хмар ішов до землі майже вертикально зі швидкістю близько 700 кілометрів на годину. На такій швидкості МіГ-15 пролетів 600 метрів, що залишилися до землі, приблизно за три секунди.

"Відсутність спроб катапультуватися як у Гагаріна, так і Серьогіна, так само як і спроб вийти на зв'язок, можна пояснити тим, що потрапляння в хмарність стало для них несподіванкою, а потім вони вже обидва намагалися знайти вихід із становища. Якщо ж аварійна ситуація була пов'язана з якою-небудь зовнішньої причиною, то пілоти негайно повідомили б про це по радіозв'язку", - впевнений Аксьонов.

Разом з тим, урядова державна комісія, яка вивчала ретельно всі обставини загибелі першого космонавта планети, так і не змогла однозначно пояснити причини трагедії, а її звіт досі засекречений.

Офіційні висновки коротко такі: екіпаж через зміни в польоті повітряної обстановки (подробиці не уточнювалися) вчинив різкий маневр і зірвався в штопор. Намагаючись вивести машину в горизонтальний політ, пілоти зіткнулися з землею і загинули. Відмов або несправностей техніки виявлено не було. Хімічний аналіз останків і крові льотчиків сторонніх речовин не виявив.

Аксьонов спростував чутки про те, що перед польотом Гагарін з Серьогін випили по склянці горілки

Існує неофіційна версія і про те, що у Гагаріна виник конфлікт з вищим керівництвом країни, і катастрофа була підстроєна фахівцями КДБ, агенти якого брали активну участь у розслідуванні події. Досі ходять чутки і про те, що офіційно оголошена катастрофа - фальсифікація влади, а насправді Гагарін був таємно арештований спецслужбами і після пластичної операції на обличчі поміщений в одну з провінційних психіатричних лікарень, де згодом і помер.

Ряд "дослідників" стверджують, що Гагарін сам влаштував катастрофу, імітував свою смерть, після чого ще багато років прожив під чужим ім'ям в селищі в Оренбурзькій області, де загинув в результаті нещасного випадку на полюванні вже літньою людиною.
 
 
Категорія: Цікаво | Переглядів: 399 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Пищевые добавки придумали фальсификаторы продуктов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...