«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 05:21:00

Головна » 2010 » Січень » 4 » Новорічний мультфільм про Путіна і Мєдвєдєва шокував світ



Новорічний мультфільм про Путіна і Мєдвєдєва шокував світ
17:03:23
У Росії після довгої перерви знову почали жартувати над першими особами держави, але цього разу це роблять набагато обережніше, ніж раніше.

"Перший канал" у новорічному ефірі показав комп'ютерний мультфільм, персонажами якого стали показані в карикатурному вигляді президент Мєдвєдєв і прем'єр-міністр Путін.
Теоретично, пожартувати над Володимиром Путіним нескладно: можна кепкувати над його головою "у формі електричної лампочки", гострим носом, над його ходою, низьким ростом або любов'ю ходити без сорочки, іронізує NYT. Тим не менш, в останні роки робити Путіна об'єктом насмішок ніхто не наважувався.
Десять років тому творці сатиричної програми "Ляльки", яка висміювала російських політиків, змушені були позбутися ляльки Путіна. У ток-шоу "Реальна політика" його завжди показували на карикатурах без обличчя. Тому мультфільм, що вийшов на головному державному телеканалі, став певною мірою одкровенням. Ще більше здивував директор каналу Костянтин Ернст, коли пообіцяв, що Путін і Мєдвєдєв стануть персонажами гумористичної програми "Мульт особистості".
Над першими особами держави в останні роки намагалися не жартувати зі страху, але нічого жахливого не станеться, якщо вони знову будуть з'являтися на телебаченні в комічному вигляді, упевнений політолог Гліб Павловський. У будь-якому випадку, ставлення до президента і прем'єра не зміниться за одну ніч, вважає Павловський: в Росії до цих пір вважають, що президент стоїть вище за будь-яку критику.
Костянтин Ернст зазначив, що його співробітників не змушують консультуватися з Кремлем з приводу сміливих мультфільмів, але все-таки "доводиться бути обережними".
"Не можна робити чогось образливого, - пояснив Ернст. - Президент і прем'єр-міністр ... представляють свою роботу. Коли ви ображаєте когось із них, ви відразу ображаєте багато речей. У будь-якому випадку, наші сценаристи не мають наміру їх ображати ".
Російські опозиціонери, проте, не вірять, що на телебачення знову повернеться їдкий політичний гумор. "Мульт особистості" - це не справжня сатира, стверджує Віктор Шендерович, сценарист опальної програми "Ляльки". "Це імітація, а імітація сатири може бути навіть гіршою, ніж її відсутність", - пояснює Шендерович.
Тим не менше, публіка хоче сміливих жартів, і Путіна потроху починають критикувати, констатують спостерігачі. Так, нещодавно в програмі "Прожекторперісхілтон" дуже обережно жартували над емблемою Олімпіади в Сочі і над чотиригодинних виступом Путіна по телебаченню.
Певні зрушення в російській сатирі є, але процес йде "повільніше черепахи", нарікає ведучий Володимир Познер. Мабуть, Першому каналу "дали зелене світло", дозволивши жартувати над Путіним і Мєдвєдєвим, щоб догодити молодим телеглядачам, вважає Познер. Втім, навіть це не гарантує, що ніхто з керівників не образиться на жарти на свою адресу і не вирішить вжити заходів, вказує він.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 509 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Регіонал: Підсудні почали проявляти неповагу до суду, як і Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
Наркобароны помогли выжить зарубежным банкам
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...