«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 02:51:16

Головна » 2011 » Березень » 3 » Організатору "податкового Майдану" загрожує до 15 років в'язниці



Організатору "податкового Майдану" загрожує до 15 років в'язниці
11:24:21
 
Головне управління МВС у Києві висунуло обвинувачення главі правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергію Мельниченку. Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців наприкінці минулого року пошкодила плитку на Майдані і цим завдала збитку державі у розмірі понад 200 тис. грн. Відповідна стаття кримінального кодексу передбачає покарання до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, протести почалися 22 листопада і тривали до 3 грудня 2010 року. На майдані Незалежности було розбите наметове містечко, комендантом якого був Мельниченко. У ніч на 4 грудня містечко було демонтоване міліцією та співробітниками комунальних служб. Пізніше відносно деяких активістів були порушені кримінальні справи.

Обвинувачення Сергію Мельниченку пред'явлене по ст. 28 КК ("скоєння злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією") і ст. 194 КК ("умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло збиток у великих розмірах"), яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, пише видання "Коммерсант-Украина".

У постанові про притягнення як обвинуваченого Мельниченка стверджується, що "Мельниченко, будучи главою "Коаліції учасників помаранчевої революції", організував групові дії, пов'язані з проведенням 22 листопада 2010 року Дня свободи і акцій протесту проти прийнятого Верховною радою Податкового кодексу".

"З вечора 21 листопада 2010 року і до 3 грудня 2010, реалізовуючи свої злочинні наміри, спрямовані на пошкодження чужого майна на майдані Незалежности, за попередньою змовою з Федчуком, Ахтирським, Мандичем, Гаркавенком, Заплаткіним та Грузиновим встановив для учасників акції військові намети у кількості 8 штук, в процесі установки яких у шви між гранітним покриттям були забиті металеві куточки у кількості 132 штук завдовжки 50-60 см",- говориться в документі.

Таким чином, на думку слідства, Мельниченко "завдав матеріального збитку територіальній громаді міста Києва та дорожньо-експлуатаційному управлінню з ремонту та утримання доріг і споруд на них Шевченківського району збиток у розмірі 212 292 грн".

Крім того, Мельниченко звинувачується в тому, що під його керівництвом вказані особи пошкодили металеву огорожу на Майдані, завдавши цим збитку комунальному майну міста на суму 2711 грн.

Мельниченко вважає обвинувачення абсурдними і зазначає, що практично вся плитка на Майдані знаходиться у нормальному стані, "в чому може переконатися кожен охочий". "Мене переслідують, тому що я "помаранчевий" за переконаннями і представляю реальну небезпеку для нинішньої злочинної влади, оскільки КУПР - це справжня вулична опозиція. Інакше як політичними репресіями що відбувається я назвати не можу",- заявив Мельниченко.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 368 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
В Закарпатье выросла промышленность и подупали сельское хозяйство с туризмом
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...