«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 10:27:48

Головна » 2010 » Листопан » 16 » Патріарх Кирило "перезавантажить" свідомість росіян



Патріарх Кирило "перезавантажить" свідомість росіян
15:53:04
 
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав створювати в Церкві постійний і ефективний механізм місії, яка дозволить зробити революцію у свідомості росіян.

"Те, що сьогодні відбувається в Церкві, називається "другою християнізацією". Країна з тисячолітньою християнською традицією, яка дала світові багатьох святих, яка здобула ім'я Свята Русь, через страшні катаклізми відмовилася від своїх історичних переказів, зруйнувала історичну традицію", - сказав патріарх.
За його словами, на цих "духовних руїнах православ'я виросло чотири покоління людей", і сьогодні неможливо, "просто апелюючи до традиції, генетичної пам'яті, проповідувати Христа, потрібні особливі місіонерські зусилля", - наголосив Кирило.
Він підкреслив, що сьогодні перед Церквою стоїть завдання вплинути на свідомість людей, завдання, порівнянне з тим, яке ставили революціонери (тільки з протилежним знаком) - "переформатувати православну традицію".
"Які величезні сили були кинуті, яка була організація. У нинішніх умовах повинна бути ще більш значна організація з ще більшим потенціалом, відвагою, мужністю, здатністю йти на жертви", - заявив предстоятель РПЦ.
Він закликав до усвідомлення, що ніяка місія у Церкві не вийде, якщо не буде місіонерів-подвижників. Патріарх Кирило поставив у приклад місіонерські зусилля, в результаті яких величезний євразійський простір Російської імперії "був сповнений християнською вірою, люди йшли без карт, компасів, доріг, назустріч невідомому, небезпеці, їх надихав Божественний заклик", - підкреслив Кирило.
Патріарх закликав займатися місією всіх - ієрархів, священиків, дияконів, мирян, інтелігенцію, "яка особливо несе відповідальність за все, що сталося в країні". Потрібно, щоб у кожній парафії працювали освітні, соціальні, молодіжні, місіонерські програми, необхідно посилити підготовку місіонерів, "кожна семінарія має давати знання місіонерської історії та навичок місіонерської роботи".
Як повідомлялося раніше, патріарх Кирило наступного понеділка, 22 листопада, відвідає Україну.
Він візьме участь в урочистостях з нагоди 75-річчя митрополита Київського і всія України Володимира. Як повідомляє прес-служба Української православної церкви, ювілейні заходи відбудуться 22 і 23 листопада.
 
За матеріалами: ТСН
Категорія: Світ | Переглядів: 329 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...