«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 11:31:47

Головна » 2010 » Липень » 19 » Патріарх Кирило про Україну і Росію: ми зберігаємо єдність як народ



Патріарх Кирило про Україну і Росію: ми зберігаємо єдність як народ
10:49:18
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що діалог Росії і України з Європейським Союзом має будуватися з рівноправних позицій. "Ми (Росія і Україна, - ред.) зберігаємо єдність як народ. Ми входимо в сім'ю інших європейських народів не як ведені, які дивляться в рот іншому, більш сильному, партнеру, - ми входимо як рівноправні партнери, носії власного історичного і культурного коду", - сказав патріарх Кирило напередодні свого візиту в Україну.

За його словами, "кращі уми в Європі та в інших країнах це добре розуміють" - важливість збереження національної духовно-культурної ідентичності.
"В умовах глобалізації - це величезний виклик. Ми повинні зберегти різноманіття і красу Божого світу, при тому, щоб розвивати, звичайно, добре міжнародне співробітництво та мирні відносини між народами", - вважає патріарх Кирило.

За його словами, можливе руйнування "матриці народного життя" у разі відмови росіян, українців і білорусів від своїх "базисних цінностей" стане "величезною цивілізаційною катастрофою - як і у випадку, якщо інші народи втратять свою ідентичність".

"Світ стане уніфікованим і страшним, світ стане легко маніпульованим. Чому? Тому, що ця духовна культура, традиційна для більшості людей, є головним критерієм для розрізнення добра і зла", - вважає предстоятель Російської православної церкви.

Нагадаємо, патріарх Кирило прибуде до України 20 липня. Його візит триватиме до 28 липня, за цей час глава РПЦ відвідає Одесу, Дніпропетровськ і Київ. гідно з офіційною програмою Кирило розпочне свій візит в Україну 20 липня з Одеси, в якій пробуде до 22 липня. Згідно з цією ж офіційною програмою, прибуття в Дніпропетровськ - наступний пункт візиту, заплановано тільки на ранок суботи - 24 липня.

Крім того, патріарх зустрінеться з президентом Віктором Януковичем. Неофіційні переговори з президентом Кирило проведе в Криму, на дачі Януковича. Офіційна програма візиту патріарха не передбачає зустрічі з президентом – тільки з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у Софіївському соборі в Києві.
За минулий рік це вже третій візит Кирила в Україну. Востаннє московський патріарх був у Києві на інавгурації президента Януковича.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 385 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...