«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:34:46

Головна » 2010 » Листопан » 5 » Підприємці повстали проти Податкового кодексу Азарова



Підприємці повстали проти Податкового кодексу Азарова
11:07:05
 
Робота ринків по всій Україні 4 листопада була паралізована. Підприємці залишили робочі місця, щоб взяти участь в загальнонаціональній акції протесту проти урядового Податкового кодексу, проект якого повинен розглядати парламент.

У Кременчуці біля вхідних воріт центрального ринку стояли кілька людей, які пояснювали відвідувачам ситуацію, що склалася. У Тернополі адміністрації базарів обмежилися письмовим оголошенням: "Не працюємо тимчасово. Але прийняття проекту Податкового кодексу закриє нас назавжди".

Наймасштабніший мітинг пройшов у столиці під стінами Верховної ради. Мітингувальники стукали в металеві відра, сигналили, скандували обіграний слоган Партії регіонів: "Україна для людей, а податки - для влади". Протестуючі також закидали площу перед Радою рулонами туалетного паперу.

Спірні положення Податкового кодексу, які намагаються заблокувати підприємці, торкаються, в основному, реформи спрощеної системи оподаткування. Зокрема це необхідність платити ПДВ з одиниці товару, тоді як зараз "спрощенці" звільнені від його сплати.

В'ячеслав Биковець, гендиректор Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, стверджує, що ці нововведення згубні для бізнесу. "По-перше, спрощена система скасовується для юросіб, хоча, за статистикою, вони найбільш дисципліновані платники. Не влаштовують також зміни, передбачені для підприємців-фізосіб. Раніше було так: до 10 людей найманих співробітників, оборот до 500 тисяч і 1 тисяча видів діяльності, в яких дозволялася ця система. Тепер - 2 людини співробітників, 300 тисяч і маса виключень по сфері діяльності", - пояснив він.

Не влаштовують торговців і заплановане підвищення ставок оренди землі в 2-3 рази, збільшення вартості патентів, вимога застосовувати касові апарати.

Протести не пройшли повз увагу влади. У багатьох містах до торговців виходили представники адміністрацій. У Києві пройшла зустріч протестуючих з главою парламентського комітету з питань податкової і митної політики Віталієм Хомутинником (Партія регіонів). Сторони підписали меморандум, в якому домовилися допрацювати найбільш спірні питання. Друге читання проекту Податкового кодексу повинне пройти до 20 листопада.

Один з активних лобістів Податкового кодексу, глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що "розуміє людей, які не хочуть платити податки", проте зазначив, що ситуація не покращиться, поки підприємці віддають в казну лише 200 грн єдиного податку і не хочуть платити навіть до Пенсійного фонду. "Хлопці, поступово звикайте до нормальної країни", - закликав він підприємців у своєму блозі.
 
За матеріалами: ТСН
Категорія: Україна | Переглядів: 389 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...