«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 18:02:47

Головна » 2010 » Жовтень » 25 » Податкова завела справу на керівників "Запоріжсталі"



Податкова завела справу на керівників "Запоріжсталі"
10:50:44
 

Податкова звинуватила керівництво "Запоріжсталі" в махінаціях з ПДВ на 87,5 млн грн.

Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків домагається притягнення до адміністративної відповідальності керівників одного з найбільших металургійних комбінатів України - фінансового директора "Запоріжсталі" Олександра Рабцуна і головного бухгалтера цього підприємства Анатолія Белеуша, пише "Дело".
Інспекція у Заводському районному суді міста намагається довести, що керівники меткомбінату завищили суму ПДВ для відшкодування на загальну суму понад 87,5 млн грн.
Юристи податкової надали суду матеріали про факти завищення ПДВ для відшкодування з державного бюджету у двох випадках. У першому випадку йдеться про порушення фінансовим директором "Запоріжсталі" ведення податкового обліку на підприємстві, в результаті якого сума ПДВ для відшкодування за червень 2010-го була завищена на 35,3 млн грн.
У другому випадку в результаті таких же дій керівництва "Запоріжсталі" сума повернення ПДВ за березень-травень 2010 року була завищена на 52,6 млн. грн. Ці факти податкова служба виявила в ході позапланових перевірок, що пройшли в кінці серпня - початку вересня.
Представники "Запоріжсталі" звинувачення з боку податківців відкидають і протоколи за підсумками перевірок не визнають. Крім цього, юристи підприємства подали до суду свої зустрічні позови з вимогою визнати незаконними протоколи податківців та рішення податкового органу, завдяки яким і були ініційовані судові розгляди.
Варто відзначити, що конфлікт держави з метпідприємствами з визначення сум відшкодування ПДВ має давню історію. Проте останнім часом силові структури зробили свою боротьбу з махінаціями з ПДВ показовою.
Так, у вересні було заведено кримінальну справу на генерального директора Алчевського меткомбінату, що входить в структуру корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути. За повідомленням прес-служби Генеральної прокуратури, було встановлено, що керівник підприємства протягом січня-березня 2010 року здійснив замах на заволодіння коштами державного бюджету в сумі 30 млн. грн. Зараз же цю справа готує до суду обласна Спеціалізована податкова інспекція по роботі з великими платниками податків у Луганську.
У той же час не можна не помітити, що об'єктами для судових розглядів стали підприємства, які раніше підтримували попередню владу. Так, власники "ІСД" не приховували симпатій до Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка. Також підтримували Тимошенко і представники "Запоріжсталі". А сам Олександр Рабцун, проти якого і було порушено справу про адміністративне порушення, є депутатом Запорізької обласної ради від БЮТ.
ДОВІДКА
"Запоріжсталь" виробляє чавун, сталь, листовий прокат, гнутий профіль, жерсть, будівельні матеріали та ін Основні споживачі продукції - виробники зварених труб, підприємства автомобільного, сільськогосподарського, транспортного машинобудування, виробів побутової техніки та металосервісні центри.
До травня 2010 року комбінат контролювали на пріоритетних засадах група Midland Олександра Шнайдера і Вадима Шифріна і менеджмент підприємства на чолі з Віталієм Сацьким і Володимиром Дворецьким. Однак минулого літа ці групи домовилися продати свої акції російським інвесторам, яких пов'язують з покупцями 50% +2 акції "Індустріального союзу Донбасу".
 
 
Категорія: Фінанси | Переглядів: 369 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...