«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 10:40:36

Головна » 2009 » Вересень » 15 » Помер актор Патрік Свейзі



Помер актор Патрік Свейзі
12:12:01
У США від раку у віці 57 років помер відомий голлівудський актор Патрік Свейзі.

 

"Свейзі тихо відійшов а той світ в родинному колі після 20-місячної боротьби з хворобою", - мовиться в заяві офіційного представника актора Аннет Волф.

Актор близько двох років страждав від раку підшлункової залози, проте він не здавався і продовжував працювати. У 2009 році на телевізійні екрани в США вийшов серіал з його участю "Звір". Свейзі повідомив тоді в одному з інтерв'ю, що під час зйомок він не приймав знеболюючі, щоб зробити свій персонаж "виразнішим і правдоподібнішим".

У березні цього року ЗМІ повідомляли, що хвороба дала метастази, і зірці залишилося жити не більш п'ять тижнів. У травні флоридська радіостанція KISS-FM поховала зірку, розіславши повідомлення про його смерть своїм підписчикам.

 

Свейзі проходив курс хіміотерапії у відомому раковому центрі Стенфордського університету, проте його лікарі не дали оптимістичних прогнозів, оскільки лікування виявилося неефективним. За декілька тижнів Свейзі схуд на 10 кг, оскільки лікарі посадили його на рідку їжу, адже з твердою його організм не справлявся.

 

Вперше хвороба дала про себе знати ще на Різдво, коли Свейзі знімався в серіалі "Звір", де він грав агента ФБР. Актор дуже сподівався, що цей фільм допоможе йому тріумфально повернутися в шоу-бізнес. "Патріка вирвало кров'ю, і його відвезли в лікарню", - повідомив джерело видання. Проте в Стенфордській медичний центр Свейзі звернувся лише в січні. Одразу після цього йому був діагностований рак. У лютому нью-йоркська газета повідомила, що актор переніс в Стенфорді операцію.

 

Популярність Свейзі принесли ролі в таких фільмах, як "Брудні танці", "Привид", "Будинок край дороги", "На гребені хвилі" та інших. Крім того, в декількох стрічках актор, що з дитинства займався танцями і закінчив дві балетні школи, виступив як продюсер і композитор.

 

Хоча Свейзі знявся в десятках фільмів і серіалів, зіграв велику кількість театральних ролей, найбільше запам'яталася його роль інструктора з танців Джоні Кастла, що зустрів героїню Дженніфер Грій, 17-річну Френсіс "Бебі" Хаусман у фільмі "Брудні танці".

Фільм, що оповідає про роман, який виник в 60-ті між парою на курорті, всупереч прогнозам, став хітом, принісши обом акторам номінації на "Золотий глобус". Для саундтрека до стрічки Свейзі виконав пісню She's Like the Wind, а його відома фраза "Ніхто не зажене Бебі в кут" увійшла до сотні найвідоміших реплік в історії американського кіно.

Два десятиліття опісля фільм "Брудні танці", куди ввійшла пісня (I've Had) The Time of My Life, що також одержала "Оскар", залишається дуже популярним. Крім того, по-справжньому зоряною для Свейзі стала роль в мелодрамі "Привид", де він зіграв в парі з Демі Мур. Фільм одержав грандіозний касовий збір, а також номінацію на "Оскар" в категорії кращий фільм.
 
 
Категорія: Гола правда | Переглядів: 676 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
На Закарпатті оголошено штормове попередження: грози, зливи, град та шквалистий вітер
В Закарпатье объявлено штормовое предупреждение
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...