«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 08:30:05

Головна » 2010 » Жовтень » 4 » ПР не вистачає голосів на введення в Україні двомовності



ПР не вистачає голосів на введення в Україні двомовності
14:49:25
 

Закон про мови, що суттєво розширює права російської та фактично запроваджує в Україні двомовність, у Верховній раді найближчим часом не розглядатиметься. Про це повідомили у Центрі досліджень визвольного руху, зазначаючи, що на акцію протесту проти цього закону під ВР в понеділок прийшло близько 2,5 тисяч людей.

У той же час, нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов зізнався, що ймовірність голосування за закон про мови невелика, адже на це зараз може не вистачити голосів. "У нас немає впевненості, що будуть 226 голосів", - відзначив Чечетов. "Я впевнений, що ті, хто прийшов до нас із БЮТ і НУНС, проголосують за Податковий кодекс, але не впевнений, що вони віддадуть голоси за закон про мови. Є питання й по Литвину", - сказав політик.

За іншими даними, у Партії регіонів побоюються, що закон про мови стане "червоною ганчіркою" для опозиції - і вона просто заблокує роботу Верховної ради, не давши ухвалити взагалі жодного закону.

Чечетов зазначив, що список законів, які належить змінити, уже готовий: "Інвентаризація всього законодавчого поля вже проведена Мін'юстом". "Якісь закони будемо переробляти - приміром, про Кабмін і про регламент ВР, якісь приймати нові - на кшталт закону про президента", - сказав він.
"Втім, це не всі плани - адже життя йде своєю чергою, а тому першим номером у вівторок стоятиме Податковий кодекс; ми його ухвалимо в першому читанні, а повністю - наприкінці жовтня або початку листопада", - зазначив Чечетов.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявляв, що російська мова має стати державною в Україні до завершення президентського терміну Віктора Януковича. Крім того, на думку Колеснікова, для підтримки існування української мови потрібні мільярдні інвестиції.
7 вересня у Верховній раді був зареєстрований проект Закону "Про мови в Україні", внесений представниками коаліції Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким.

Цей законопроект передбачає надання російській мові право вільного функціонування практично у всіх сферах діяльності та фактичне визнання двомовності України на офіційному рівні. 
tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 353 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...