Чим більше батьки працюють, тим менше у них залишається часу, і тим частіше вони вимушені йти на компроміси у виборі їжі для себе і своїх дітей. Як батьки справляються з цією проблемою, і як умови роботи пов`язані з режимом харчування, спробували з`ясувати учені.
Працюючі матері погано годують своїх детей. Дослідники оцінювали стратегію харчування по п`яти параметрах:
домашня/не домашня їжа;
пропуск прийому їжі;
нарізність прийому їжі (сім`я приймає їжу окремо або разом);
прискорення прийому їжі заради економії часу;
планування.
Доктор Керод М. Дівайн (Carol M. Devine), провідний автор дослідження, так коментує його результати: «Довгий робочий день, ненормований робочий час означає, що батьки проводять більше часу зовні дому, і на домашню роботу часу залишається дуже мало. Це створює труднощі в підтримці здорового режиму харчування, дає менше можливостей брати участь в сімейних обідах і вечерях. Така ситуація рано чи пізно приводить до відчуття браку часу, втоми, напруги. Енергії на харчування майже не залишається».
|