«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:26:12

Головна » 2009 » Листопан » 20 » Продаж автомобілів в Україні впав на три чверті



Продаж автомобілів в Україні впав на три чверті
13:08:29
Автотрейдери весь рік розпродавали задешево машини минулого сезону. Продажі нових автомобілів в країні скоротилися на три чверті і зростання не передбачається.

У порівнянні з десятьма місяцями 2008-го ринок впав на 74%. В цілому ж український ринок нових авто з 623 тисячами проданих за минулий рік машин скотився до позначки 180 тисяч - саме таким, за прогнозами експертів, буде підсумок року нинішнього.
"Криза торкнулася не тільки України, тим не менше, в інших країнах, незважаючи на складну економічну ситуацію, продажу автомобілів не впали, а в деяких навіть зросли", - говорить керівник автомобільного бізнесу ВіДі Груп (торгують Lexus, Toyota, Honda, Nissan, Fiat) Артем Ткаченко. Така ситуація на іноземних ринках, вважає він, склалася тому, що уряди діяли грамотно - вони стимулювали попит.
В Україні ж, за словами Ткаченка, пішли іншим шляхом - спробували стимулювати національне виробництво, для чого і ввели 13%-у надбавку. Але цей лобістський крок тільки погіршив ситуацію. Причина в тому, що на ринку діяли інші, більш потужні чинники, які "звалили" продаж. Експерти компанії Атлант-М (торгує автомобілями марок Volkswagen, Nissan, Skoda) називають їх: падіння ВВП, падіння курсу гривні, розвал системи кредитування, зниження доходів населення і складна політична обстановка, яка ставить хрест на будь-якому прогнозуванні подальшої ситуації на ринку.
Найбільше полетіли вниз продажі найдоступніших машин, в основному представників класів В і С. А ось обсяг продажів в преміум-сегменті, за даними Атлант-М, хоч і знизився досить сильно (в середньому - на 69%), все ж таки виявився трохи краще, ніж в цілому по ринку. Причому чим дорожчі машини, тим краще себе почувають їхні продавці. У АВТ "Баварія" кажуть, що за перші десять місяців цього року (у порівнянні з аналогічним періодом минулого) продажу автомобілів Mini впали на 69%, BMW - на 60%, а от Rolls-Royce - тільки на 12,5%.
Знайти покупця в 2009 році було дуже складно. Продавці намагалися з усіх сил. Лідером стала Hyundai, якій допомогло те, що її моделі збиралися в Україні, і компанія регулярно проводила акції зі зниження цін. Її "брат" по концерну - Kia - теж істотно підтягнувся. Утрималася на другому місці Chevrolet, вибралася на третій щабель, за даними Атлант-М, китайська Chery.
Нагадаємо, у вересні в Німеччині було продано 316 тисяч автомобілів, що на 21 відсоток більше, ніж в тому ж місяці минулого року. Об`єми реалізації зросли навіть при тому, що урядова програма підтримки купівельного попиту була завершена ще на початку вересня, повідомляє Німецька асоціація учасників автоіндустрії (VDA).
Всього з початку року в Німеччині було придбано близько трьох мільйонів автомобілів, що на 26 відсотків більше, ніж минулого року.
 
 
Категорія: Бізнес | Переглядів: 422 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...