«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:10:04

Головна » 2009 » Листопан » 6 » Психіатр зі США розстріляв 12 солдатів, тому що не хотів їхати в Ірак



Психіатр зі США розстріляв 12 солдатів, тому що не хотів їхати в Ірак
12:00:56
Американський майор Малик Надаль Хасан, який влаштував бійню на військовій базі Fort Hood в Техасі, був запеклим противником війни в Іраку, при цьому його мали намір відправити в зону бойових дій в кінці листопада. За словами товаришів по службі, він був "засмучений" цієї перспективою.

Мотиви розстрілу досі неясні, але влада вважає, що він не був учасником терористичної змови.
Нагадаємо, у четвер вдень Хасан, військовий лікар-психіатр, відкрив стрілянину в центрі, де солдати готуються до відправки до Іраку. 11 людей загинули на місці, одна померла пізніше в лікарні, 31 отримала поранення. Серед жертв є і чоловіки, і жінки, і військові, і цивільні, відзначають медики. Сам Хасан був поранений, але вижив. Його стан оцінюється як стабільний.
Можливо, чоловіка звели з розуму страх перед поїздкою на фронт і страшні історії про війну, які він чув від своїх пацієнтів, допускає його двоюрідна сестра Надер Хасан. Вона також відзначає, що після терактів 11 вересня 2001 Хасана гнобили через йорданського походження. Незадовго до трагедії Хасан найняв адвоката, щоб той допоміг йому піти з армії.
Хасан виступав проти війни в Іраку та Афганістані і не приховував цього. У розмовах він висловлював надію, що президент Обама виведе звідти війська. Під час обговорення цих питань він ставав більш емоційний і сперечався з тими, хто підтримував військові операції, розповів телеканалу відставний полковник Террі Лі, колишній товариш по службі Хасана. Майор стверджував, що мусульмани мають право битися з американськими агресорами і, за чутками, висловлював радість, коли в червні в результаті стрілянини біля призовного пункту в місті Літтл-Рок загинув військовий, повідомив Лі.

Малик Надаль Хасан, якому, за різними даними, 39 або 40 років, був переведений на техаську базу в липні. До цього він шість років пропрацював в армійському медичному центрі у Вашингтоні, де займався психологічною реабілітацією військовослужбовців і превентивної психіатрією. Анонімний джерело повідомило, що на минулому місці Хасан погано справлявся зі своїми обов'язками. Але в особистих справах Хасана в штаті Вірджинія, де він був зареєстрований як лікаря, і в Меріленд, де він отримав освіту, не зазначені ніякі скарги або дисциплінарні стягнення.

Близько півроку тому Хасан потрапив у поле зору федеральних правоохоронних служб, коли в інтернеті з'явилися повідомлення, в яких він обговорював атаки терористів-смертників та інші загрози. Наприклад, у блозі автор порівнював камікадзе з солдатом, який закриває собою гранату, щоб врятувати товаришів від вибуху. Влада, однак, не змогли підтвердити, що саме Хасан є автором повідомлень.
Злочинець має йорданське походження, але народився в штаті Вірджинія і ніколи не виїжджав за межі США. Хасан все життя був мусульманином і регулярно відвідував молитви, розповів колишній імам мечеті в Сілвер-Спрінгс в Меріленд, до якої ходила майор. Ніщо не видавало в Хасані радикала або екстреміста, зазначив священнослужитель. "Ми навіть майже не обговорювали політику, - підкреслив імам. - В основному ми розмовляли на релігійні теми, нічого особливо спірного, нічого екстремістського".
Як видно, стрілянина на базі Fort Hood - це кримінальний злочин, жодних відомостей про терористичну змову у влади немає, повідомило високопоставлене джерело в адміністрації. За словами полковника Террі Лі, Хасан завжди був за вдачею одинаком, у нього не було групи прибічників, які б поділяли його погляди. Ні дружини, ні дітей у нього також немає.
Fort Hood - найбільша американська військова база в світі, тут розквартировані близько 50 тис. військовослужбовців і працюють близько 9 тис. цивільних службовців. База розташовується поблизу містечка Килина. У жовтні 1991 року в цьому місті відбувся схожий інцидент: чоловік розстріляв 23 людини в одному з місцевих ресторанів. У вересні 2008 року вбивство сталося на самій базі: 21-річний солдат застрелив лейтенанта, а потім наклав на себе руки.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 367 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...