«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 18:53:44

Головна » 2011 » Квітень » 4 » Пукача обвинувачено в умисному вбивстві Гонгадзе - Генпрокуратура



Пукача обвинувачено в умисному вбивстві Гонгадзе - Генпрокуратура
12:53:05
 

Генеральна прокуратура України 31 березня затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього начальника зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача.

Як повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури в п'ятницю, справу спрямовано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Досудове слідство встановило, що О.Пукач скоїв умисне вбивство Г.Гонгадзе. "Досудове слідство встановило, що обвинувачений, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе та умисно вчинив вбивство останнього", - йдеться в повідомленні.

Слідство також встановило, що у липні 2003 року О.Пукач, зловживаючи службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, зокрема щодо незаконного зовнішнього спостереження за журналістом Г.Гонгадзе, у результаті чого перешкоджав органам досудового слідства у розкритті цього вбивства.

Генеральна прокуратура України 31 березня 2011 року затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням О.Пукача за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 166 і п. п. "в", "і" ст. 93 Кримінального кодексу України 1960 року.

Крім того, спрямовано постанову про закриття кримінальної справи стосовно померлого колишнього глави МВС Юрія Кравченка.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г. Гонгадзе. Проте тіло досі не поховано, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

У листопаді 2000 року лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Г.Гонгадзе. Ці записи нібито зробив колишній офіцер державної охорони України Микола Мельниченко.

У 2008 році трьох колишніх міліціонерів - полковників Валерія Костенка та Миколу Протасова, майора Олександра Поповича - було визнано винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджено судом до 12 (В.Костенко та О.Попович) і 13 років (М.Протасов) позбавлення волі.

О.Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року його затримали в Житомирській області, і відтоді він перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе. Слідство встановило, що О.Пукач убив журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Ю.Кравченка.

Ю.Кравченка знайшли мертвим 4 березня 2005 року у своєму будинку під Києвом із двома вогнепальними пораненнями в голову. Напередодні екс-міністра викликали на допит у справі про вбивство Г.Гонгадзе.

У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Ю.Кравченка самогубством і ухвалила постанову про закриття кримінальної справи.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми. Його обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора Управління держохорони Миколи Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

Л.Кучмі пред'явили обвинувачення, з нього взяли підписку про невиїзд і провели очну ставку з екс-начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексієм Пукачем. Від очної ставки з М.Мельниченком Л.Кучма відмовляється
 
Категорія: Україна | Переглядів: 413 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...