«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 02:25:13

Головна » 2011 » Березень » 21 » Путін про війну в Лівії: Ніхто не має права втручатися у внутрішньополітичні конфлікти



Путін про війну в Лівії: Ніхто не має права втручатися у внутрішньополітичні конфлікти
17:00:10




Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що режим Муамара Каддафі не відповідає критеріям демократії, але це не дає права іншим країнам втручатися у внутрішньополітичні конфлікти.


"Уряд Росії не займається зовнішньополітичною діяльністю. У нас соціально-економічні питання. Але особиста думка, вона є ... За жодним з параметрів лівійський режим не підходить під критерії демократичної країни. Це очевидно, але це не означає, що нам дозволено втручатися у внутрішньополітичні, навіть збройні конфлікти, ззовні, захищаючи одну зі сторін ", - сказав Путін, спілкуючись з робітниками на Воткінському заводі.

Він виступив з різкою критикою резолюції РБ ООН по Лівії, яка, за його словами, допускає іноземне вторгнення в суверенну державу: "Резолюція Радбезу є неповноцінною і збитковою, вона дозволяє все і нагадує середньовічний заклик до хрестового походу. Фактично вона дозволяє вторгнення до суверенної країни ". Прем'єр РФ нагадав, що Росія не підтримала резолюцію (утрималася при голосуванні).

Путін також висловив стурбованість легкістю, з якою США приймають рішення про застосування сили на міжнародній арені. "Політика США набуває стійкої тенденції", - сказав глава російського уряду, нагадавши, під час президентства Білла Клінтона бомбили Белград, під час президентства Бушів - Афганістан та Ірак.

"На черзі - Лівія під приводом захисту мирного населення. Де ж логіка і совість? Немає ні того, ні іншого", - заявив прем'єр, зазначивши правильність рішення влади зміцнювати обороноздатність РФ у зв'язку з останніми подіями в Лівії. При цьому Путін наголосив, що Росія хоче жити з усіма в світі.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 18 березня, Рада безпеки ООН оголосила про створення над Лівією безпольотної зони для того, щоб запобігти бомбардуванню зайнятих опозицією міст і врятувати від загибелі місцевих жителів. Документом також були передбачені можливі бойові дії без застосування наземних сил.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетних ударів по території Лівії. У результаті ударів був виведений з ладу ряд об'єктів ППО країни.

За інформацією лівійських офіційних ЗМІ, коаліція завдала ударів по цивільних об'єктах у великих містах, у тому числі Тріполі, Бенгазі і Зуварі, і нафтосховищі в районі Місрати, в результаті чого там спалахнули пожежі. Лівійське ТБ також повідомило про загибель в ході нальотів близько 60 осіб, в основному, жінок і дітей.

Муаммар Каддафі у відповідь на удар міжнародної коаліції заявив, що лівійський народ буде чинити опір "колоніальній агресії" з боку Заходу. Однак увечері 20 березня командування лівійської армії видало указ про припинення вогню всіма підрозділами


Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Категорія: Світ | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
В Закарпатье выросла промышленность и подупали сельское хозяйство с туризмом
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...