«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 21:11:44

Головна » 2010 » Липень » 2 » Рада остаточно відмовилася від НАТО



Рада остаточно відмовилася від НАТО
10:55:29
Верховна рада ухвалила в другому читанні і в цілому закон "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", який передбачає остаточну відмову України від НАТО та набуття позаблокового статутсу держави. Таке рішення підтримали 259 народних депутатів.

Парламентарі відхилили майже всі поправки від опозиції до цього закону, яких було більше 400.
Серед головних засад у документі значиться забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу.

Натомість з законопроекту вилучено пункт про набуття Україною членства в НАТО. Вилучення цього пункту викликало обурення в опозиції.
Закон передбачає забезпечення національних інтересів і безпеки України шляхом підтримання мирного і взаємовигідного співробітництва з членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права; забезпечення дипломатичними та іншими засобами і методами, передбаченими міжнародним правом, захисту суверенітету, територіальної цілісності та непорушності державних кордонів України, її політичних, економічних, енергетичних та інших інтересів.

Також передбачене дотримання Україною політики позаблоковості, що означає неучасть України у військово-політичних союзах, пріоритетність участі у вдосконаленні та розвитку європейської системи колективної безпеки, продовження конструктивного партнерства НАТО та іншими військово-політичними блоками з усіх питань, що становлять взаємний інтерес та забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі. Визначення та реалізація засад внутрішньої і зовнішньої політики здійснюються на основі тісної взаємодії та координації зусиль Верховної ради України, президента України, Кабінету міністрів України, міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади у цьому напрямку.

Крім того, у законопроекті прописано "мовне питання": "Забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України, гарантування вільного розвитку, використання і захисту російської, інших мов національних меншин України".
Опозиція наполягала, щоб статус української мови був затверджений "як єдиної державної".

Нагадаємо, під час розгляду поправок до законопроекту депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко звинуватив коаліцію в профанації.

"У залі порядку 50 депутатів коаліції. А коли будуть голосувати в цілому, то на табло висвітиться 250! І останнім часом все так приймається. Із 420 поправок опозиції (комітетом) не враховано 420. В залі відбувається чистої води профанація демократичного процесу", - наголосив депутат.

Він заявив, що його група брати участь в цьому "фарсі" не буде.

Як повідомлялося, на ранковому засіданні парламенту в четвер Верховна рада прийняла рішення продовжити засідання до завершення розгляду всіх питань порядку денного, яких на 1 липня було заплановано 70.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 426 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...