«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 13:08:13

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Рада прийняла антикорупційний закон



Рада прийняла антикорупційний закон
10:29:38
 

Верховна Рада ухвалила закон про основи запобігання та протидії корупції в Україні.

За закон проголосувало 277 депутатів з 322, зареєстрованих у залі.

Прийнятий закон більш чітко визначає коло суб'єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Закон також встановлює обмеження (використання службового становища, отримання подарунків, роботи близьких осіб, фінансового контролю) для посадових осіб та юридичних осіб публічного права, які отримують заробітну плату за рахунок державного або місцевого бюджетів.

Парламент встановив, що особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування повинні подавати щорічно, до 1 квітня, за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, яка встановлюється цим законом.

Крім цього, Рада ввела спеціальну перевірку щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, крім кандидатів у президенти, депутати Ради, депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних, міських голів.

Відомості про претендентів на зайняття таких посад особі підлягають спеціальній перевірці, зокрема щодо: залучення до кримінальної відповідальності, залучення до адміністративних стягнень, достовірності відомостей його декларацій, стану здоров'я, освіти, наявність наукового ступеня, вченого звання.
Перевірка проводиться в 15-денний термін за письмовою згодою особи, яка претендує на зайняття посади. У разі встановлення за результатами перевірки фактів подачі претендентом на посаду неправдивих відомостей про себе, посадова особа або орган, що здійснює призначення (обрання) на цю посаду, відмовляє претенденту в призначенні, а також протягом 3 днів повідомляє про виявлений факт правоохоронним органам для реагування. Парламент визначив, що порядок організації проведення спеціальної перевірки затверджується Президентом.

Закон набуває чинності з липня, а стаття 12, що стосується фінансового контролю, з 2012 року.

У декларації про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2011 рік вказується витрати з другого півріччя з липня.

Крім цього, Рада окремим рішенням доручила своєму юридичному управлінню та профільному комітету при підготовці до підписання документа розділити його на два закони: безпосередньо сам антикорупційний закон і закон про внесення змін до інших законодавчих актів у зв'язку з прийняттям даного закону.
За цю пропозицію проголосували 262 депутати з 315.

Як повідомлялося, лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко заявила, що Президент України Віктор Янукович повинен починати боротьбу з корупцією зі своїх статків і доходів, а не з прийняття "порожніх законів".
 
Категорія: Україна | Переглядів: 464 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...