«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 15:31:52

Головна » 2009 » Листопан » 18 » Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі



Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
10:51:40
 
В Ізраїлі надзвичайно стурбовані проявами національної нетерпимості у ході нинішньої президентської кампанії в Україні. Про це заявив голова департаменту МЗС Ізраїлю у зв’язках з пресою Йосеф Леві. За його словами, реєстрація ужгородського мера Сергія Ратушняка кандидатом у президенти стала апогеєм цих тенденцій.
 
"Пан Ратушняк відомий своїми антисемітськими висловлюваннями, серед яких і заперечення Голокосту. Саме тому, у межах нашого мандату, ми висловлюємо жаль, що діяч із відверто антисемітськими поглядами балотуватиметься у президенти України - дружньої, важливої і союзницької нам держави", - сказав Леві. Він додав, що крім зусиль українського керівництва у боротьбі із національною нетерпимістю та спробами заперечення Голокосту, передусім, в українських інтересах, щоб кандидат з "такою ганебною антисемітською риторикою не привів Україну до регресу".
 
Водночас, Леві спростував, що МЗС Ізраїлю "засуджує" такі події в Україні – й наголосив, що його відомство висловлює "жаль" з приводу балотування Ратушняка. Представник МЗС Ізраїлю зазначив, що рішення українського ЦВК, а також весь виборчий процес є виключно внутрішньою справою суверенної України. Наразі рішення ЦВК щодо реєстрації мера Ужгорода кандидатом у президенти України залишається однією з міжнародних топ-тем в ізраїльській пресі. Заголовок одного з видань повідомляє, що "Уперше неонацистові дозволили балотуватися в президенти України". Як відомо, мер Ужгорода Сергій Ратушняк став відомим завдяки низці скандальних антисемітських заяв.
 
Зокрема, він у кількох виступах назвав політика Арсенія Яценюка "знахабнілим єврейчиком, який плутає вибори президента України з виборами до сільради Ізраїлю", а також зробив кілька різких заяв на адресу євреїв. Обурення заявами мера про євреїв висловили як представники єврейської громади України, так і офіційний Ізраїль. Єрусалим закликав українських політиків дати відсіч подібній риториці ужгородського градоначальника.
 
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 329 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
Офіційний курс валют на 24 грудня
Плавець-марафонець переплив Севастопольську бухту в 7-градусній воді
Джерело: Вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну біля входу в будівлю Макіїввугілля
Інцидент біля Генпрокуратури: Ющенко вступив у суперечку з чоловіком, який образив його
Опитування: 66% росіян вважають, що Україна має залишатися незалежною
У Раду внесено проект закону про заборону пам'ятників Сталіну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...