«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:01:52

Головна » 2010 » Листопан » 22 » Реформи Януковича: з 20 міністерств залишиться тільки 12



Реформи Януковича: з 20 міністерств залишиться тільки 12
10:18:57
 
В Адміністрації президента визріває реформа щодо скорочення міністерств. З 20 існуючих залишать 12, а загальна кількість центральних органів виконавчої влади скоротиться майже наполовину. Армію держслужбовців, яка нараховує 283 тисячі 408 осіб, обріжуть на чверть - це один з 4 варіантів адміністративної реформи.

ТСН вдалося дізнатися – роботу над проектом адмінреформи очолює перший заступник голови АП адміністрації Ірина Акімова.
Сьогодні існує 111 різноманітних органів влади, що нерідко дублюють один-одного. Деякі з них взагалі не виконують жодних державних функцій. Зайвими є цілі міністерства.
У рейтингу найбагатших міністерств трійка перших: Мінфін з його неймовірними 16 мільярдами гривень, Міністерство освіти і Міністерство оборони. Аутсайдером є Мінохорониздоров'я, що витрачає на себе лише 20 мільйонів гривень.
300 тисяч чиновників в Україні отримують 8,6 мільярдів гривень лише на зарплату. Їхнє утримання разом з офісами - зростає в десятки разів. А ще в кожному з органів влади працюють сотні сантехніків, прибиральниць, електриків і охоронців. Йдеться вже про мільйон людей.
У проекті, який побачив ТСН, Мінвуглепром, Мінпаливенерго та Міністерство промислової можуть об'єднати в нове міністерство – Промисловості та енергетики. Такі структури, як Міністерства житлово-комунального господарства чи ж регіонального будівництва, зникнуть взагалі.
На рівні міністерств перестануть регулювати більшість питань, пов'язаних з надзвичайними ситуаціями, молоддю та спортом.
Сьогодні кожен з міністрів може мати до 10 заступників, а зарплата одного такого заступника, за даними Рахункової палати, обходиться державі мінімум в 200 тисяч гривень на рік. Разом із секретарками, машинами та водіями - сума зросте у кілька разів.
Щоб розібратися з корупцією, реформатори планують нарешті зробити те, чого люто нехоче вся державна машина - розділити повноваження. Тоді міністерства займатимуться ухваленням політичних правил, агенції будуть керувати майном, служби - надаватимуть послуги, а інспекції - стежитимуть за законністю дій трьох попередніх структур.
Та все це - в проектах. Експерти побоюються, що переможну революцію в чиновничому апараті не гарантують навіть 70 мільйонів євро, які на адмінреформу пообіцяв виділити Євросоюз. Утім її початок президент Віктор Янукович пообіцяв уже через місяць.
 
За матеріалами: ТСН
Категорія: Україна | Переглядів: 441 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...