«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 01:00:23

Головна » 2010 » Липень » 2 » Рівень наркотизації України - найвищий у Європі



Рівень наркотизації України - найвищий у Європі
15:08:17
Рівень розповсюдження наркотиків в Україні є найвищим у Європі.

Про це повідомив генерал-лейтенант СБУ Володимир Тимошенко, який очолив Державний комітет з питань контролю за обігом наркотиків .
Як зазначає "Коммерсантъ-Украина" у статті "Владимир Тимошенко: в Украине проблема с наркотиками достигла критической точки", комітет з контролю за наркотиками, що існував раніше при Міністерстві охорони здоров'я, було ліквідовано 23 червня. Тоді ж був створений держкомітет. Протягом місяця буде затверджена його організаційна структура і сформований штат співробітників. Дії держкомітету будуть координуватися віце-прем'єром Володимиром Семиноженком, який відповідає за соціальний і гуманітарний блоки.

Першочергове завдання держкомітету - подолання наркоманії та наркотизації зниження темпів країни. Друге - контроль за легальним обігом наркотичних, фармацевтичних засобів та прекурсорів - речовин, з допомогою яких можна синтезувати наркотики, що мають легальний обіг в Україні.

Як повідомив генерал Тимошенко, ситуація із вживанням наркотиків в Україні - критична.

"В Україні проблема з наркотиками досягла критичної точки. Подальше зволікання може призвести до незворотних процесів. Повірте, я не згущую фарби. Наркоманія зростає в геометричній прогресії, крім того, до неї залучаються все більш молоді люди. За даними МОЗ, від 8% до 26% школярів у віці 13-16 років пробували наркотики хоча б один раз ", - сказав глава комітету з питань контролю за обігом наркотиків. При цьому він додав, що дані про кількість споживачів за обсягом нелегального ринку наркотичних речовин різняться: у Мінздоров'я вони одні, у МВС і СБУ - інші, а дані соціологічних опитувань - треті. Генерал зауважив, що точних даних немає.

"За рівнем наркотизації ми йдемо попереду всієї Європи, темпи порівнянні з російськими. У Білорусі показники нижче. В Україні виробляють наркотики з місцевої рослинної сировини - олійного маку і коноплі. Крім того, Україна є транзитною країною на шляху героїну з Афганістану до Європи - через Таджикистан, Казахстан у Росію, звідти через Україну до Європи ", - зазначив Тимошенко.

Він також повідомив, що за даними МВС, в 2010 році в Україні зростання тяжких злочинів склало 40% у порівнянні з минулим роком, при цьому кожен сьомий злочин здійснюється на ґрунті наркотиків. "Є коефіцієнт наркотизації населення, що використовується ВООЗ, так от, якщо ступінь наркотизації населення перевищує 7% - держава перестає існувати. За різними даними, у нас ця цифра коливається від 1,5 до 2%", - сказав генерал.

Відповідаючи на запитання, чи пов'язане споживання наркотиків з підвищенням життєвого рівня населення, Тимошенко відзначив пряму залежність між споживанням наркотиків і рівнем життя населення.

"Є залежність від катаклізмів, що відбуваються в суспільстві, від нестабільності в державі. Нестабільність і наркотики притягують один одного, як полюси магнітів. В Україні територіально наркоманія більш поширена в центральних, східних і південних областях. Менше - у північних і західних. Справа в тому , що там стримуючими факторами є родинні традиції та релігійні погляди населення. Зараз 90% важких наркотиків і психотропних речовин вживається на дискотеках. А хто туди ходить? У групі ризику практично все молоде населення країни", - підсумував він.

Також генерал виступив категорично проти легалізації так званих легких наркотиків в Україні. "Я вам скажу так - легких наркотиків не буває", - наголосив Тимошенко.

Україна ратифікувала три міжнародні конвенції, спрямовані на боротьбу з наркотиками: Єдину конвенцію ООН про наркотичні засоби 1961 року, Конвенцією ООН про психотропні речовини 1971 року і міжнародну Конвенцію про боротьбу з незаконним обігом наркотиків і психотропних речовин 1988 року. Згідно з цими документами країна, що ратифікувала їх, зобов'язана створити компетентний незалежний орган, який здійснював би координацію і контроль за легальним обігом наркотиків і психотропних речовин і не допускав їх перетікання в незаконний обіг.

Нагадаємо, 1 липня на нараді керівників правоохоронних та інших державних органів з питань протидії злочинності та посилення боротьби з наркоманією, яке відбувалося в Києві під головуванням президента, Віктор Янукович повідомив, що за його дорученням співробітники АП провели контрольну закупівлю наркотиків через Інтернет . У ході наради Янукович продемонстрував наркотики, зокрема марихуану і кокаїн.

Глава держави критично висловився про діяльність правоохоронців з питання врегулювання обігу наркотичних засобів в державі. За словами Януковича, боротьба з незаконним обігом наркотиків є недостатньою і неефективною.

За даними незалежних експертів, кількість наркозалежних в 46-мільйонній Україні становить до 2 мільйонів осіб, що в 10 разів перевищує офіційні дані. Щорічно кількість наркоманів у країні зростає на 8 відсотків.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 437 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...