«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 08:28:36

Головна » 2010 » Січень » 4 » Росія врятує Землю від астероїда Апофіс



Росія врятує Землю від астероїда Апофіс
17:12:12
Роскосмос почне роботу над проектом порятунку Землі від зіткнення з астероїдом Апофіс, яке, за прогнозами деяких вчених, теоретично може відбутися в 2036 році. Як заявив глава Роскосмоса Анатолій Пермінов, один учений нещодавно розповів йому про те, що траєкторія польоту астероїда постійно наближається до Землі. Також вчений повідав Анатолію Пермінову, що астероїд в три рази більше Тунгуського метеорита. Відзначимо, що фахівці NASA вважають зіткнення вкрай малоймовірним.

"Я не пам'ятаю точно, але, здається, до 2032 він вріжеться в Землю", - зазначив Пермінов. Насправді астероїд буде пролітати в безпосередній близькості до Землі в 2036 році. За словами глави Роскосмоса, для вироблення дій щодо запобігання катастрофи найближчим часом відбудеться закрите засідання колегії та науково-технічної ради очолюваної ним організації.
Як відзначив Анатолій Пермінов, йому вже надійшов ряд проектів щодо відхилення траєкторії польоту Апофіса від Землі. За словами керівника Роскосмоса, розрахунки показують, що у відведені терміни можна створити космічний апарат зі спеціальним призначенням, який дозволить уникнути цього зіткнення, не знищуючи астероїд і не організовуючи "ядерних вибухів".
Як стало відомо, після того, як російські фахівці оберуть стратегію порятунку Землі від зіткнення з астероїдом, брати участь у проекті через його початкової дорожнечі будуть запрошені провідні космічні агентства світу. Серед таких агентств NASA, Європейське космічне агентство, космічні агентства Китаю та інших країн. Глава Роскосмоса пообіцяв, що, як тільки рішення буде прийнято, його оприлюднюють.
Анатолій Пермінов закликав землян не панікувати, оскільки загрозу від зіткнення можна відвести і це постарається зробити Роскосмос. Астероїд Апофіс, названий на честь давньоєгипетського бога темряви, був відкритий в 2004 році. За розрахунками фахівців, з 2029 по 2036 астероїд неодноразово повинен пройти від Землі на мінімальній відстані. Відзначимо, що спочатку про ймовірність зіткнення говорили вчені NASA, однак пізніше вони переглянули свої прогнози.
Як на початку жовтня повідомив астроном Стів Чеслі з розташованої в американському штаті Каліфорнія Лабораторії реактивного руху, шанси на те, що Апофіс уріжеться в нашу планету, рівні 1 до 250000. Раніше передбачалося, що вони складають 1 до 45000. Як зазначив науковець, і раніше було не дуже багато підстав побоюватися зіткнення, але після вивчення цього питання їх стало ще менше.
Попередні розрахунки показували, що астероїд, який має в поперечнику близько 300 метрів, пройде в безпосередній близькості від Землі в квітні 2029 року і може навіть зіткнутися з планетою. Пізніше вчені уточнили, що Апофіс пролетить на відстані 39,3 тис. км. За однією з версій, гравітаційне поле Землі може змінити траєкторію небесного тіла таким чином, що при черговому витку у квітні 2036 він може врізатися в Землю. Як заявляли вчені, якщо Апофіс вріжеться в планету, то виділиться 1,6 тисячі мегатонн енергії.
 
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 525 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Регіонал: Підсудні почали проявляти неповагу до суду, як і Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Реєстрація мера Ужгорода Сергія Ратушняка кандидатом у президенти залишається однією з головних тем в ізраїльській пресі
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...