«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:27:11

Головна » 2009 » Листопан » 24 » Російський олігарх придбав Mercedes Гітлера



Російський олігарх придбав Mercedes Гітлера
13:35:11
Невідомий мільярдер з Росії придбав броньований Mercedes 770K, який належав Адольфу Гітлеру, а також ще п'ять автомобілів колишніх представників нацистської верхівки.

Раритетні машини за замовленням покупця розшукав торговець олдтаймерами з німецького Дюссельдорфа Міхаель Фреліх. В цілому покупка обійшлася російському колекціонерові не менш ніж у 10 мільйонів євро – один лише лімузин Гітлера коштував більше чотирьох мільйонів.
Як розповів Фреліх, пошуками автомобіля диктатора він займався впродовж двох місяців. Торговець зазначив, що спочатку йому було важко братися за цю справу. "Через цю людину (Гітлера) в Берліні загинула вся моя родина", - пояснив він. Але згодом Фреліх вирішив, що, врешті-решт, йдеться лише про машину.
Торговцю вдалося дізнатися, що після Другої світової війни автомобіль Гітлера був проданий до Австрії за 2 тисячі рейхсмарок. Потім машина була виставлена в музеї "Imperial Palace" в Лас-Вегасі, незабаром перейшла до власника пивоварні в Мюнхені, а після його смерті опинилася в колекції олдтаймерів під Білефельдом. Ну а зараз Mercedes відправиться до Москви.
Броньований Mercedes 770K темно-синього кольору, який належав Гітлеру, важить близько п'яти тонн, має двигун у 400 кінських сил і витрачає 40 літрів 95-го бензину на 100 кілометрів шляху. Пробіг машини фюрера - всього 33 тисячі кілометрів, а розвивати швидкість вона може до 180 кілометрів на годину.
У салоні машини під переднім пасажирським кріслом встановлена спеціальна підставка, щоб Гітлеру було зручніше вітати народ з фаетона. Крім того, у машини 4-сантиметрове куленепробивне скло і сталева задня стінка. Замовлення на виготовлення цього автомобіля було зроблене в 1935 році.
За інформацією німецьких газет, для оформлення покупки російський мільярдер особисто прилітав до Німеччини. Посередник представив покупцеві документи, які підтвердили автентичність автомобіля. На ньому досі зберігся колишній реєстраційний номер - 1A 148461. Поруч з автомобілем саме з цим номером відображений на старих фотографіях Гітлер.
Юридичних перепон під час укладення угоди не виникло, оскільки на жодному з проданих екземплярів не залишилося нацистських символів. Всі автомобілі будуть переправлені до Москви.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 375 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...