«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 21:11:25

Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Розгортається скандал навколо фото 10-річної голої Брук Шилдс



Розгортається скандал навколо фото 10-річної голої Брук Шилдс
11:08:46
У лондонській галереї сучасного мистецтва Tate Modern може розгорітися скандал навколо однієї невеликої фотографії - знімка художника Річарда Прінса, який увіковічнив американську супермодель і актрису Брук Шилдс у десятирічному віці. На фото зображена зовсім оголена маленька Шилдс, що стоїть у ванній кімнаті з мочалкою в руках. При цьому на обличчі у дитини зовсім недитячий шар макіяжу і погляд її досить агресивний.

 

Фото 1975 навіть не є витвором самого Прінса. Він просто перезняв фотографію якогось комерційного фотографа і анонімно виставляв знімок в американських галереях.

Проте зараз, коли робота вперше виставляється на території Великої Британії, її поява викликала широкий громадський резонанс. Відразу кілька організацій із захисту прав дітей висловили свій протест проти появи невеликого знімка на виставці, заявивши, що він межує з порнографією.

"Це ніяк не стосується мистецтва. Якщо ви залучаєте людей на виставку, розміщуючи на ній фото оголеної дитини, то ви використовуєте дитину в своїх цілях... І розміщення такої фотографії серед подібних експонатів, безумовно, приверне до неї педофілів", - йдеться в поширеній напередодні відкриття виставки заяві правозахисної організації Kidscape.

 

Лондонська галерея, в свою чергу, зробила заяву-відповідь, у якій наполягає на тому, що Прінс є "видатним художником сучасності", а знімок був зроблений зовсім не ним.

 

"Як і у випадку з будь-яким твором, який може викликати трактування, ми провели консультації з юристами. Tate інформує відвідувачів про характер цього експоната, пояснюючи його і надаючи інформацію про задум художника", - йдеться в заяві. На вході в залу з роботою Прінса відвідувачів зустрічає попередження "Ця робота є суперечливою".

Справа дійшла до втручання поліції, яка заздалегідь офіційно попередила про те, що готова розглядати всі скарги на цю роботу, які надійдуть від відвідувачів. Виставка відкрита до 17 січня 2010 року.

Нагадаємо, лондонська галерея сучасного мистецтва Tate Modern сьогодні відкриває виставку найяскравіших представників течії поп-арт - від основоположника стилю Енді Уорхола до його сучасних послідовників.

Зібравши в єдину експозицію твори художників, що експериментували в своєму мистецтві з головними медійними символами сучасного матеріального світу, галерея нагадує відвідувачам знамениту тезу Уорхола про те, що "бізнес - це найкраще мистецтво".

Відкриється виставка пізніми роботами американського художника в той період, коли Енді Уорхол захопився кінематографом, продюсуванням музики і дизайном обкладинок для альбомів.
 
 
Категорія: Гола правда | Переглядів: 666 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...