«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 00:10:10

Головна » 2010 » Липень » 24 » Сербія не визнала вердикт суду ООН щодо Косова



Сербія не визнала вердикт суду ООН щодо Косова
08:15:00
 
Рішення суду ООН щодо Косова так і не відповіло на головне питання: чи було самопроголошення незалежності Косово в 2008 році законним чи ні.

Міністри уряду Сербії одностайно виступили проти рішення Міжнародного суду ООН, який визнав законним самопроголошення незалежності Косова в лютому 2008 року. Про це стало відомо за підсумками екстреного засідання сербського уряду.
Міністри визнали, що рішення суду стало для них великим ударом, тим не менш, вони висловили готовність продовжити боротьбу за Косово на засіданні Ради Безпеки ООН.
"Сербія і надалі буде проводити політику по захисту територіальної цілісності країни і шукати рішення, прийнятне для обох сторін", - заявив за підсумками засідання прем'єр-міністр Сербії Мірко Цветкович.
За його словами, рішення суду ООН щодо Косова так і не відповіло на головне питання: чи було самопроголошення незалежності Косово в 2008 році законним чи ні.
Міністр закордонних справ Сербії Вук Єреміч сказав, що вирішення питання по Косово "в інтересах не тільки Сербії, але і багатьох інших країн": "скриньку Пандори відкрито, і поки звідти ніхто не встиг вистрибнути, вона повинна бути закрита".
Опозиційні партії Сербії також засудили консультативне укладання Міжнародного суду ООН з питання про законність проголошення незалежності Косово в 2008 році і піддали різкій критиці політику влади на косовському напрямку.
Як повідомлялося раніше, Сербія не має наміру змінювати своєї позиції щодо Косова. "Сербія ніколи - ні прямо, ні побічно не визнає незалежності Косово", - заявив президент Сербії Борис Тадіч.
Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі дійшов висновку, що декларація про незалежність Косова, оголошена 17 лютого 2008 року, не порушує загального міжнародного права, таким чином підтвердивши незалежність краю від Сербії.
У голосуванні за текстом консультативного висновку, брали участь 14 суддів МС з 15 (китайський суддя не брав участі у голосуванні з процедурних причин). Дев'ять з 15 суддів МС є громадянами країн, що визнали незалежність Косово. У їх числі - голова МС Хісасі Овада (Японія).
Текст укладення підтримали судді з Японії, Сьєрра-Леоне, Йорданії, США, Німеччини, Франції, Нової Зеландії, Сомалі, Великобританії, Мексики. Проти документа висловилися судді зі Словаччини, Марокко, Росії, Бразилії.
 

 
Категорія: Світ | Переглядів: 411 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Военные спасли мужчину, пролежавшего 14 дней под завалами на Гаити
МВФ вимагає в України підвищити ціни на газ для населення на 75%
До 2100 року Земля нагріється більше, ніж передбачає Копенгагенська угода
Сердце способно регенерировать клетки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...