«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 10:24:22

Головна » 2011 » Квітень » 12 » Що чекає на виші Закарпаття?



Що чекає на виші Закарпаття?
16:19:12
 
 
Не так давно міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник заявив, що вже до кінця поточного навчального року в Україні буде об'єднано близько 50 університетів.

Сайт Мукачево.net спробував з’ясувати, що ховається за химерними чутками про об’єднання вищих навчальних закладів області.

В УжНУ на заяву міністра відреагували моментально, і всі ЗМІ області облетіло «Звернення Вченої ради ДВНЗ УжНУ» до скандального міністра-реформатора з оформленим в бюрократичну обгортку благанням ні з ким їх не об’єднувати.

Значно спокійніше на «інформацію щодо можливих варіантів реорганізації вищої освіти в регіоні, в наслідку якої два або більше виші можуть буквально «злитися», реагує керівництво Закарпатського державного університету. «На моє глибоке переконання в УжНУ зарано почали переживати. Вони бояться того, що при подібній реорганізації керівники вузу можуть втратити свої посади. До сих пір не прийнято жодного закону, який би регламентував це питання, а тому і коментувати можливість чи неможливість об’єднання вузів, наразі, завчасно. Чи було б таке об’єднання вигідним нашому університету не скажу по тій же причині», – зауважив у коментарі Мукачево.net Федір Ващук.

Натомість, дізнатися про позицію керівництва УжНУ виявилося не так вже й просто, а точніше неможливо. Впродовж більш як тижня Мукачево.net намагалося вийти на діалог з ректором університету, чи бодай кимось із керівників, проте – безуспішно. Відтак, ми звернулися за коментарем до професора УжНУ Сергія Федаки. «На скільки мені відомо, на даний час обговорення цього питання в Києві відкладено. Проводяться дискусії на Закарпатті, але нічого конкретного. На мою думку, об’єднання функціонуючих закарпатських ВУЗів є недоцільним. Кожен з них має свою специфіку і нормально працюють. Натомість за ліквідацію сили-силенної філій, які реально не працюють, але тільки виписують дипломи, я б виступив», – наголосив Сергій Дмитрович.

У Мукачівському державному університеті про ґвалт, який зчинився нещодавно у вишах обласного центру, ні сном ні духом. Тут від поганих чуток абстрагуються: «Те, про що мріють авантюристи від вищої освіти не відбудеться. Ніяких об’єднань не буде, бо це зашкодить вищій школі. Ми – офіційна установа і базарними плітками не цікавимось. Мукачівський державний університет працює нормально і ще довго буде працювати», – заявив у коментарі Мукачево.net ректор МДУ Юрій Мигалина.

Аліса Квич, Мукачево.нет


 
Джерело: http://karpatnews.in.ua/
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 425 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...