«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 12:42:35

Головна » 2011 » Травень » 23 » Шкільни контрольні можна перетворити на джерело мільйонних прибутків



Шкільни контрольні можна перетворити на джерело мільйонних прибутків
10:25:56
 
 
У Міносвіти розробили унікальне ноу-хау: звичайну шкільну контрольну можна перетворити на джерело мільйонних прибутків.

Журналісти спробували дослідити історію з дивними контрольними, які віднедавна повинні писати школярі.

Як розповів керівник відділу МОН України Сергій Дятленко, в цьому році видавництва "напевно що зініціювали цю роботу з розроблення завдань для проведення контрольних робіт у такому форматі". Тобто, мова йде про те, що ініціатива розробки належить саме видавництвам.

За словами видавця Віталія Капранова, придумати нову систему контролю - це дуже зручний спосіб.

"Ну не знаю – придумати якісь обов’язкові контрольні, модулі, от люблять у нас. І сказати – а тепер всі діти повинні обов’язково купить отаку-то книжечку. І цей момент відбувається ось цей чарівний момент коли гроші переходять із кишені в кишеню", - розповів Капранов.

Віталій Капранов, який із братом-близнюком тримає власне видавництво, у такій схемі бачить великі можливості для корупції. Фінансова формула лежить на поверхні. Кількість дітей, що мають скласти контрольні, за твердженням Міносвіти 2 з половиною мільйони , а отже це два з половиною мільйони потенційних покупців.

При вартості чотирьох комплектів "підручник-плюс-розв'язник" у 100 гривень, не складно підрахувати, яку максимальну суму можна витягти з кишень батьків .
Максимально - чверть мільярда гривень

Наказ міністра Дмитра Табачника вигляд має цілком лояльний - департаменту середньої освіти доручають розробити рекомендації щодо контрольних, і надати орієнтовні завдання. А у готових рекомендаціях чорним по білому зазначено, за якими саме підручниками вчителям варто підбирати запитання.

У харківському видавництві, яке дістало замовлення на друк левової частки контрольних, уже готують судові позови до журналістів, які звинувачують їх у змові з чиновниками Міносвіти. Але від кореспондента не приховали надзвичайну обізнаність приватного видавництва в усьому, що відбувається у стінах міністерства.
"Взагалі ідеї з контрольними не нова, і ідея проводити єдині контрольні роботи витала у стінах міністерства вже кілька років", - розповів директор видавництва "Ранок" Віктор Круглов.

За версією видавництва, Міністерство освіти і науки оприлюднює наказ про проведення централізованих контрольних робіт. І враз автори друкарні представляють на суд відомства готові підручники.

У Міністерстві освіти, у свою чергу, стверджують що ініціювати такі контрольні, як цьогоріч, може будь-хто і будь-коли. І навіть отримати гриф міністерства. Але далі у відомстві вмивають руки.

Залишається незрозумілим, яким чином звичайна контрольна вишикувала в чергу і примусила купувати підручники чи не половину країни. Як заявили журналісту у Міносвіти після інтерв’ю, "дозволено все те, що не заборонено".

Чому так спішно виникла ідея про контрольні - і хто, зрештою, збагатився на роздрукованих завданнях, - розказати журналістам 1+1 міністр освіти Дмитро Табачник не захотів. За його словами, не влаштовує канал. 

 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 401 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпатські партії об'єднаються через загрозу репресій, утвердження тоталітаризму та деукраїнізацію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...